Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Veleučilište otvorilo vrata kolegama iz Istočne Europe, prvi stigli Ukrajinci

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Veleučilište otvorilo vrata kolegama iz Istočne Europe, prvi stigli Ukrajinci Požega.eu | Veleučilište otvorilo vrata kolegama iz Istočne Europe, prvi stigli Ukrajinci

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED





POŽEGA – Veleučilište u Požegi nastavlja intenzivnu suradnju sa europskom znanošću povezivanjem kroz projekte sa sličnim institucijama iz niz zemalja.

Tako su započeli provođenje međunarodnog projekta „Erasmus+“ kojemu je cilj šire povezivanje sa zemljama Istočne Europe, a  prvi su stigli Ukrajinci sa tasmošnjeg Ekonomskog fakulteta.



dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi  - Ovo je početak naše suradnje s Ukrajinom i ostalim zemljama Istočne Europe, a ostvarili smo sredstva za suradnju s Azerbejdžanom , Srbijom, Bjelorusijom i Gruzijom pa ćemo idućih godinu dana razmijeniti studente i profesore iz tih zemalja- istakao je je prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi Berislav Andrlić.

Prof. dr. Barbara Pisker ističe da je vrijednost ovog projekta 42 tisuće eura, a Veleučilište je kroz različite projekte ukupno povuklo 75 tisuća.

Sa Ukrajinom surađuju u oblasti ekonomije, a nakon toga sa kolegama iz Gruzije će surađivati na polju vinogradarstva, vinarstva i voćarstva. Planiraju do 2020. godine ići i na područja prehrambene tehnologije, vinogradarstva i prava kako bi na neki način zaokružili priču. Iz Ukrajine je došlo petero gostiju, a njihov će posjet imati još turistički i edukativni sadržaj.

Oni su održali predavanje djelatnicima požeškog Veleučilišta, a postili su Kutjevo i  Park prirode Papuk.

Uskoro će kroz ovaj projekt dva studenta iz Ukrajine doći u Požegu.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo