Veći broj migranata zatečen ponovno kod Pleternice – ovoga puta na drugoj “migrantskoj ruti”

Autor: D.K.

Provedena je još jedna uspješna akcija policije vezana za kretanja migranata na teritoriju Republike Hrvatske. Kod mjesta Ašikovci, u neposrednoj blizini grada Pleternice, u osobnom vozilu belgijskih registarskih oznaka zatečen je veći broj migranata koji ilegalan prijevoz su spriječili policijski službenici te dovršetkom kriminalističkog istraživanja procesuirali taj slučaj. S pravom se možemo pitati je li se pojavila nova ilegalna migrantska ruta preko Požeške kotline koja vodi prema Podravskoj magistrali pa sve do zemalja EU.

Informaciju o ilegalnom prijevozu migranata potvrdila nam je Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske i poslala odgovor na naš upit u kojem se navodi da su policijski službenici Policijske uprave požeško slavonske dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 40-godišnjakinjom, belgijskim državljanima, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

-Naime,  u petak 9. travnja 2021. godine oko 7.15 sati, na cesti kod mjesta  Ašikovci, (Pleternica), policijski službenici zaustavili su osobni  automobil  belgijskih nacionalnih oznaka, kojim  je upravljao 37-godišnji belgijski državljanin dok je na mjestu  suvozača bila 40-godišnja državljanka Belgije. U vozilo se pored njih nalazilo više stranih državljana za koje postoji sumnja da su u Republiku Hrvatsku ušli na nezakonit način – navodi se u odgovoru Policijske uprave požeško-slavonske u kojem se naglašava kako su osumnjičene osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, predane   pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

-Strani državljani procesuirani su sukladno Zakonu o strancima – zaključuje se u odgovoru Policijske uprave.

Foto naslovnica: Ilustracija, jutarnji.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88