Večer poezije i klapskog pjevanja /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Zeleno – plava ikavica naziv je glazbeno scenske priredbe održane u Gradskom kazalištu Požega uoči Vincelova na Trgu Svetog Trojstva. Priredbu  je organizirala Udruga Matko Peić koja okuplja pjesnike i likovne umjetnike požeškog kraja.  Bila je to vrlo dobro organizirana manifestacija u kojoj su se na pozornici smjenjivali glazbenici i pjesnici. Svoje literarne radove čitali su i govorili autori, a napisani na ikavici. Oni su pokazali kao se uspješno može povezati Jadran i Slavonija.

Na pozornici su nastupile klape Pokornik iz Omiša i Ženska klapa Certisse iz Đakova. U program i klapsko pjevanje se uspješno uklopila i Muška pjevačka skupina Grabarčani iz Grabarja.

U programu su pored pjesnika Udruge Matko Peić nastupili članovi Udrge Vlaho Bukovac iz Splita i KUD Požeška dolina iz Požege. U holu Kazališta, tzv. Galeriji Ciraki, izložene su slike i radovi od tekstila članova Udruge Matko Peić.

Otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Požege, Darko Puljašić, nije krio zadovoljstvo povezivanjem udruga iz kulture zelene i plave Hrvatske, te su dobar primjerkoji trebaju slijediti privrednici obiju regija.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »