VATROGASNA MLADEŽ I DJECA: Čaglinci prvaci u dvije kategorije županijskog natjecanja, te Grabarje i Jakšić u po jednoj /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pakrac bilo ovog vikenda je na tamošnjem gradskom stadionu i srednjoškolskom igralištu domaćin 13. Županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži kojega je organizirala Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije, a nakon pozdravne riječi domaćina i predsjednika te zajednice Željka Petrovića otvorila ga je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

U muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama djece starosti 6 do 12 godina te mladeži starosti 12 do 16 godina natječe se 51 ekipa s više od 500 učesnika, a tu su još bili deseci sudaca i drugog pomoćnog  osoblja.

Ciljevi ovakvih natjecanja su osim prestiža i plasmana na viši rang natjecanja postizanje kondicije, preventiva u vatrogastvu, operativna pripremljenost pojedinaca i postrojbi, te brzina, spretnost, provjera osposobljenosti u slučaju požara i drugih opasnosti za građane i imovinu.

DVD Grabarje  je najbolje u kategoriji mladeži(žene) 12-16, druge su članice DVD Bektež, te treće DVD Vetovo.

Djeca(ženska)  DVD Čaglin  su prvoplasirani u kategoriji 6-12, druga su DVD Velika, te treća  DVD Grabarje.

U kategoriji muških 6-12 pobjednik je prva ekipa DVD Jakšić I, drugoplasirani su dječaci  DVD Veliki Banovac, a treće mjesto je pripalo ekipi DVD Jakšić II.

DVD Čaglin najbolji je u još jednoj kategoriji i to muške mladeži 12-16, a iza njih su se plasirali DVD Zakorenje i na trećem mjestu DVD Kutjevo.

-Na državno vatrogasno natjecanje 2020. godine u Čakovcu, sukladno Priručniku za vatrogasna natjecanja u našoj zemlji pravo nastupa su stekle prvoplasirane tri ekipe u kategoriji mladeži u ženskoj i muškoj kategoriji, jer za pomladak-djecu  natjecanja se organiziraju samo do razine županije, dok se za mladež nakon državnog natjecanja održava i međunarodno natjecanje na kojem sudjeluju najbolje tri najbolje ekipe u navedenim kategorijama – ističe nam Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice požeško-slavonske županije.

Foto: M.I.

Više iz kategorije