Vatrogascima bučkog kraja ove godine obnavlja se dom uz potporu grada Pleternice /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Redovnu 111. godišnju izvještajnu skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Buk koje danas ima 123 člana od čega je 45 redovnih i 25 iz redova mladeži i podmlatka.

Vinko Jušić, predsjednik DVD Buk

-Tri kategorije naših članova sudjelovale su na gradskom i županijskom natjecanju, zatim smo bili sudionici združene vježbe, imali smo intervencije na požaru obiteljskog gospodarskog objekta, ispumpavanju vode i drugom, a na svečan smo način proslavili 110 godina rada društva – istakao je u izvješću o radu predsjednik DVD Buk Vinko Jušić i dodao da su stalno uključeni u obuku i  osposobljavanje članstva.

Novim programom rada o kojemu je govorio tajnik Damir Kuba predviđa se nabava dodatnih dijelova za ugradnju visokotlačne pumpe u kombi vozilo, te kupovina radne i zaštitne opreme.

Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

-Imate dobru operativu i opremu, te mladež koja postiže sve bolje rezultate, a redovno se uključujete u programe osposobljavanja čime potvrđujete svoj ozbiljan rad – kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović. Rad skupštine pozdravili su još Josip Ašenbrener, predsjednik vatrogasne zajednice Požeštine, Dragutin Žnidarec, zamjenik zapovjednika DVD Pleternica i drugi.

Dragutin Žnidarec, zamjenik zapovjednika DVD Pleternica

– Uz jubilej društva primili ste nagradu grada čime je prepoznat vaš rad, nastojimo dosta ulagati u 12 vatrogasnih društava našeg kraja, a ove godine u Buku će se mnogo uložiti na saniranje krovišta i energetsku obnovu vašeg doma što obuhvaća izmjenu stolarije, zaštitu vanjskih zidova i drugo – kazala je gradonačelnica Pleternica Antonija Jozić. Ulaganje u navedeno iznosi oko 500 tisuća kuna.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Na kraju skupštine dodijeljena su priznanja za zvanja u vatrogastvu među kojima je desetak ispitanih vatrogasaca prve klase, te uvjerenja polaznicima za gašenje požara na otvorenom iz helikoptera, zatim za specijalnosti strojara, radova na vodi, zaštite dišnih putova i spašavanje iz vozila.

Tijekom večere i zajedničkog druženja nastupili su tamburaši Srce bećarsko pod vodstvom Darka Rodića.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: