Vatrogasci ovog proljeća, ljeta i jeseni imaju brojne vježbe i natjecanja na više razina

Kao i ranijih godina na razini Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije načinjen je raspored ovogodišnjih združenih vježbi po vatrogasnim centrima, odnosno općinama i gradovima, kao i raspored brojnih natjecanja na lokalnoj razini.

Tako već 19. ovog mjeseca združene vatrogasne vježbe imaju centri VZ Pakrac-Lipik u Badljevini, te centar Brestovac, zatim u srijedu 22. svibnja je vježba u Lukaču za postrojbe s područja grada Kutjeva, te u subotu 25. svibnja od 18 sati u Kaptolu za vatrogasce toga kraja.

Zadnjeg dana svibnja vježbu ima VC Pleternica, a 5. listopada Velika, dok preostaje da se utvrde datumi za vježbe na području Čaglina i Jakšića.

Prvog dana lipnja DVD Doljanovci bit će od 14 sati domaćin izlučnog natjecanja za sve kategorije vatrogasaca s područja kaptolačke općine, a dan kasnije je takvo natjecanje u Čaglinu za tamošnje ekipe.

Nadalje 16. lipnja je u Bektežu natjecanje svih kategorija za VC Kutjevo, 22. lipnja u Filipovcu za ekipe pakračko-lipičkih vatrogasaca, te sutradan vatrogasni Kup Zakorenja za djecu. U Donjoj Obriježi 25. lipnja nastupit će postrojbe s područja VZ Pakrac-Lipik, zatim je 29. lipnja nastup svih kategorija općine Velika u tome mjestu, a dan kasnije u Gradcu za sve kategorije pleterničkog kraja, te u Požegi za sve kategorije s područja Požege, Jakšića i Brestovca.

Sredinom rujna u Pakracu će biti županijsko natjecanje za muške i žene, te 22. rujna u Kaptolu za vatrogasnu mladež županije.  

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

0 Comment