Uz veliku tortu obilježen 100. Dan škole (FOTO)

Autor: V.P.

DSC_2878POŽEGA – Po drugi puta u osnovnim školama Hrvatske obilježava se 100. Dan škole, koji se u veljači u europskim školama događa niz godina. I ove godine pridružila se i OŠ Julija Kempfa iz Požege sa 4 prva razreda, koji su to prigodno obilježili uz brojne aktivnosti.

– Cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni kroz određene sadržaje obilježiti ovaj dan. Hrvatska ovaj dan službeno obilježava po drugi puta, u organizaciji Udruge učitelja Zvono, a u našoj školi ovo provodimo već četvrti puta. Ove godine u obilježavanje je uključeno 400 učitelja u 200 osnovnih škola – istakla je Blanka Berger, učiteljica savjetnica 1. a razreda.

Učenici u prvim razredima su učili brojanje do 100, slaganje statičnog kvadrata, ukrašavali su krunu s brojem 100 tako da je obilježavanje 100. dana u školi bilo zanimljivije.

-Sastavili smo i svjećice od 100 dugmića, izrezali smo 100 srčeka i oblikovali jedno veliko srce, izradili kulu od 100 čaša, napisali 100 imena koja su složili po abecedi. Uglavnom smo primijenili ono što djeca uče i propisano je našim planovima, a istakli smo i primijenili na naš veseli i razigrani način u znaku broja 100. Na kraju će svi dobiti jedan izazov i šutjeti 100 sekunda, što će svakako njima biti jako teško – dodala je učiteljica Blanka, a onda je asistentica u nastavi u razred unijela i veliku tortu koja je spravljena uz pomoć roditelja, što su svi učenici jako dobro primili, jer na kraju se osladiti s tortom na kojoj su ispisana sva imena učenika, stvarno je cool.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije