Uz pomoć Jamnice izgradili dječje igralište u Sulkovcima (foto)

Autor: DK

IMG_6515SULKOVCI – Nakon Gradca i Blacka dječje igralište su dobili i mališani Sulkovaca a sve zahvaljujući ponajprije Udruzi za pomoć djeci i mladima “Radost” iz Pleternice. Novac su osigurali putem natječaja “Jamnice” a Grad Pleternica je dao zemljište u neposrednoj blizini zgrade područne škole.

– I dalje ćemo raditi za djecu pa evo, najavljujem i uređenje igrališta u Buku i Frkljevcima – kazao je predsjednik udruge Darinko Soldo pozdravljajući prisutne.

Voditeljica projekta Ivana Soldo zahvalila se svima koji su na bilo koji način pomogli u njegovoj realizaciji.

– Preko natječaja Jamnice osigurali smo 24 350 kuna a budući je igralište vrijedno 25 000 kuna, ostatak je dala udruga. Svojim radom pomogli su i volonteri. Želim se zahvaliti i školi za zemljište i nadam se da će djeca rado posjećivati ovo igralište kao što posjećuju i prethodna dva koja smo uredili – rekla je Ivana Soldo

– Udruga “Radost” svjetli je primjer udruga koje djeluju u Republici Hrvatskoj. Inače, Jamnica je na razne načine do sada pomogla 37 udruga – istakla je Marija Jelić ispred tvrtke Jamnica.

U ime Grada Pleternice prisutnima se obratio dogradonačelnik Domagoj Katić. – Najviše godi pogled na mnoštvo djece koja su sada na još službeno ne otvorenom igralištu Grad je tu da pomogne udruzi kad god bude trebalo i evo, već mogu ispričati anegdotu: kad me Darinko nazove ja umjesto pozdrava odmah upitam – gdje sada treba osigurati zemljište? Ovo je primjer da zajednički možemo napraviti puno – kazao je D.Katić. – Čuvajte igralište i uživajte u njemu – poručio je djeci Sulkovaca ravnatelj OŠ fra Kaje Ađića Pleternica Hrvoje Galić. U ime mještana sela i učenika na igralištu se svima zahvalila učiteljica Zrinka Štadelhofer.

Simboličnim presijecanjem vrpce igralište su službeno djeci dali na korištenje dogradonačelnik Domagoj Katić i predstavnica Jamnice Marija Jelić a blagoslovio ga je vlč.Mario Mazanik. Prigodan program izveli su učenici područne škole, djeca članovi udruge Radost, najmlađa skupina KUD-a Orljava i članovi Zavičajne zajednice KUD-a Rama.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: