Uz lijepu šetnicu pokraj Veličanke dobro bi došla poneka klupa – kažu požeški šetači u poznim godinama života

Autor: Jelenko Topić

Mnogi Požežani obradovali su se uređenju nasipa uz rječice Veličanku neposredno uz gradsku četvrt Sajmište, pogotovo uređenju šetališnih staza. Nasip je sada lijepo popločen pa je pogodan za šetače, a uz šetnicu je je odlična javna rasvjeta, za koju smatraju stariji građani da je  malo previše rasvjetnih mjesta jer bi se, mišljenja su mogla uštedjeti električna energija, dok bi oni mlađi pribjegavali potpunoj štednji struje jer bi željeli da rasvjete uopće nema. Ovaj puta nećemo detaljno tumačiti čemu oni teže kada bi se šetali po mrklom mraku, no vjerojatno ne bi bili usamljeni.

-Šetnica je izuzetno lijepa, nama je blizu, pa smo često uvečer kada malo zahladi na njoj, no za nas starije nedostaje poneka klupa da malo predahnemo, te se odmorimo ili ako sretnemo nekog prijatelja ili znanca malo sjednemo i popričamo – rekao nam je jedan građanin nastanjen na Sajmištu, a već je debelo zagazio u sedmo desetljeće života.

Upitali smo ga tko je predsjednik Mjesnog odbora  tog gradskog područja, a odgovorio je da ne zna. Namjeravali smo ga uputiti da upravo preko Mjesnog odbora inicira postavljanje klupa uz šetnicu, što sigurno nije veliki trošak, no on je zamolio da mi preko medija to potaknemo.

To upravo činimo uz nadu da će gradski oci uskoro naći rješenje  za ove sitne nelagode starijih sugrađana zbog umora tijekom šetanja. Ako ne ove jeseni dok je lijepo vrijeme za šetnju zasigurno će klupe stići dogodine. Bar se tako nadamo!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: