Uz konferenciju i potpis sporazuma o suradnji s DAAAM International Vienna

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Veleučilište u Požegi potpisalo je sporazum o suradnji s DAAAM International Vienna, međunarodnom udrugom za znanstvenu, akademsku i industrijsku suradnju koja je dio Tehničkog sveučilišta iz Beča.

DAAAM International je osnovan 1990. godine na Bečkom simpoziju i temelji se na ideji i inicijativi Univ.Prof.Dipl-ing. Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c. Branka Katalinića. Više od 13 tisuća znanstvenika i stručnjaka iz preko pedeset zemalja diljem svijeta sudjeluju u aktivnostima vezano uz DAAAM International. Radovi koji se objavljuju na DAAAM simpozijima citirani su na međunarodnim znanstvenim bazama podataka Thomson Reuters Web of Science i Knowledge, Scopus and Compendex.

Sporazumu je prethodila konferencija na Veleučilištu u Požegi koje je bilo domaćinom 4. međunarodne konferencije “Vallis Aurea” koja je okupila stotinjak stručnjaka iz regije i Europe. Sa svojim znanstvenim radovima iz različitih područja koji su ujedno objavljeni u zborniku , oni bi trebali značajnije pridonijeti razvoju cijele regije.

Branko Katalinić, Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c.

Branko Katalinić, Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c.

Međunarodna konferencija bila  posvećena inovativnosti i regionalnom razvoju ne čudi što  su  najveću  pozornost  plijenile suvremene tehnologije, čija primjena  donosi mnoge prednosti ali i opasnosti, upozorio je  predsjednik međunarodne organizacije DAAAM-i  iz Beča, Branko Katalinić dodajući kako se  ujedno  zahvaljujući  novim  tehnologijama  mijenja se i percepcija našeg svijeta.

dr.sc. Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi

dr.sc. Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi

U planu je kako doznajemo od dekana Dinka Zime  i izdavanje međunarodnog časopisa  iz područja biotehničkih i društvenih  znanosti. Taj bi časopis pojasnio je izlazio dva puta godišnje a također bi okupljao stručnjake i znanstvenike.

Sporazum o suradnji potpisali su  v.d. dekana Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinko Zima i predsjednik DAAAM International Univ.Prof.Dipl-ing. Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c. Branko Katalinić što je plod dosadašnje suradnje na četiri međunarodne konferencije.

Suradnja će se temeljiti na organiziranju međunarodne konferencije Vallis Aurea; izdavanju međunarodnog časopisa Vallis Aurea; osnivanju udruge za dugoročnu suradnju i partnerstvo na području tehnologije, istraživanja i obrazovanja; razmjeni ljudskih resursa, znanstvenih i tehničkih informacija; promociji međunarodne suradnje znanstvenika i inženjera, istraživanja i razvoja, obrazovanja i industrijske primjene; poticanju razvoja mladih istraživača i znanstvenika; promicanju univerzalnih ljudskih vrijednosti i mudrosti u znanosti i tehnologiji, nove etike za znanstvenike i inženjere i sklada između tehnologije i prirode.

DSC_0840 (Small)

 

 

 

 

 

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot