Uz konferenciju i potpis sporazuma o suradnji s DAAAM International Vienna

POŽEGA – Veleučilište u Požegi potpisalo je sporazum o suradnji s DAAAM International Vienna, međunarodnom udrugom za znanstvenu, akademsku i industrijsku suradnju koja je dio Tehničkog sveučilišta iz Beča.

DAAAM International je osnovan 1990. godine na Bečkom simpoziju i temelji se na ideji i inicijativi Univ.Prof.Dipl-ing. Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c. Branka Katalinića. Više od 13 tisuća znanstvenika i stručnjaka iz preko pedeset zemalja diljem svijeta sudjeluju u aktivnostima vezano uz DAAAM International. Radovi koji se objavljuju na DAAAM simpozijima citirani su na međunarodnim znanstvenim bazama podataka Thomson Reuters Web of Science i Knowledge, Scopus and Compendex.

Sporazumu je prethodila konferencija na Veleučilištu u Požegi koje je bilo domaćinom 4. međunarodne konferencije “Vallis Aurea” koja je okupila stotinjak stručnjaka iz regije i Europe. Sa svojim znanstvenim radovima iz različitih područja koji su ujedno objavljeni u zborniku , oni bi trebali značajnije pridonijeti razvoju cijele regije.

Branko Katalinić, Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c.

Branko Katalinić, Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c.

Međunarodna konferencija bila  posvećena inovativnosti i regionalnom razvoju ne čudi što  su  najveću  pozornost  plijenile suvremene tehnologije, čija primjena  donosi mnoge prednosti ali i opasnosti, upozorio je  predsjednik međunarodne organizacije DAAAM-i  iz Beča, Branko Katalinić dodajući kako se  ujedno  zahvaljujući  novim  tehnologijama  mijenja se i percepcija našeg svijeta.

dr.sc. Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi

dr.sc. Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi

U planu je kako doznajemo od dekana Dinka Zime  i izdavanje međunarodnog časopisa  iz područja biotehničkih i društvenih  znanosti. Taj bi časopis pojasnio je izlazio dva puta godišnje a također bi okupljao stručnjake i znanstvenike.

Sporazum o suradnji potpisali su  v.d. dekana Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinko Zima i predsjednik DAAAM International Univ.Prof.Dipl-ing. Dr.techn. Dr.mult.h.c.Prof.h.c. Branko Katalinić što je plod dosadašnje suradnje na četiri međunarodne konferencije.

Suradnja će se temeljiti na organiziranju međunarodne konferencije Vallis Aurea; izdavanju međunarodnog časopisa Vallis Aurea; osnivanju udruge za dugoročnu suradnju i partnerstvo na području tehnologije, istraživanja i obrazovanja; razmjeni ljudskih resursa, znanstvenih i tehničkih informacija; promociji međunarodne suradnje znanstvenika i inženjera, istraživanja i razvoja, obrazovanja i industrijske primjene; poticanju razvoja mladih istraživača i znanstvenika; promicanju univerzalnih ljudskih vrijednosti i mudrosti u znanosti i tehnologiji, nove etike za znanstvenike i inženjere i sklada između tehnologije i prirode.

DSC_0840 (Small)

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comment

Send a Comment