Uz jubilej „Papuka“ zahvalnice bivšim igračima i aktivistima kluba

Autor: D.K.

VELIKA – Prigodnom svečanošću u nazočnosti brojnih sadašnjih i nekadašnjih igrača, te funkcionara kluba kao i uglednih gostiju i predstavnika drugih klubova obilježeno je 85 godina nogometa u Velikoj i djelovanja NK „Papuk“.

-Kroz bogatu povijest bilo je lijepih trenutaka i uspjeha, ali i slabijih dana što obično donosi sport, no možemo biti ponosni da smo u jednoj fazi kada je klub djelovao pod imenom tvrtke „Kamen Ingrad“ bili visokoplasirani hrvatski prvoligaš i sudionik Lige UEFA jednog od najjačih natjecanja u Europi pa je svima ostalo u sjećanju gostovanje njemačkog prvoligaša „Shalke 04“ na veličkom travnjaku- kazao je predsjednik „Papuka“ Nedjeljko Marić zahvalivši se svima koji su kroz protekla  desetljeća dali doprinos ovakvim aktivnostima i rezultatima.

Čestitke na jubileju uputili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik općine Velika Vlado Boban.

Pedesetak zaslužnih igrača, članova uprava, trenera i suradnika primilo je zahvalnice, a među njima je bio i suradnik pozega.eu portala Jelenko Topić koji je daleke 1979. godine napisao knjigu „Pola stoljeća nogometa u Velikoj“ što je bila prva takva knjiga u Požeškoj kotlini.

Izaslanstva „Papuka“ posjetila su grobove preminulih igrača, trenera  i aktivista kluba i zapalili svijeće u njihovu čast.

Cjelovečernje druženje u veličkom Vatrogasnom domu proteklo je u ugodnom raspoloženju uz nastup glazbene skupine „Puls“ pod vodstvom Vjeke Penave, a  organizi rana je tombola sa niz vrijednih nagrada.

Više iz kategorije