Uz Dan općine Jakšić asfaltirana još jedna ulica u Eminovcima koja je dobila ime po branitelju Zoranu Gruberu: Poštovanje mu odali suborci, general Jozo Miličević, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i općinski načelnik Ivica Kovačević /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Obilježavajući Dan općine Jakšić svečanoj sjednici je prethodio obilazak dovršetka radova na asfaltiranju i modernizaciji ulice u Eminovcima koja je dobila ime po poginulom hrvatskom branitelju Zoranu Gruberu, pripadniku “Tigrova” koji je živio u tom mjestu, gdje mu i danas žive roditelji. Uz dužno poštovanje obitelj pokojnog Zorana posjetili su njegovi suborci 1. gardijske brigade Tigrovi, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, požeško-slavonski župan, umirovljeni general Alojz Tomašević i general Jozo Miličević, jedan od ratnih zapovjednika 1. gardijske brigade HV „Tigrovi“.

-Dugo je tinjala ova inicijativa i prijedlog Udruge Tigrova, napokon je na Općinskom vijeću Jakšić donijeta odluka da se našem dragom, poginulom prijatelju, branitelju Zoranu Gruberu, koji je mučki ubijen na Ovčari, damo jednu našu ulicu. Upravo u toj ulici je on živio, a danas žive i njegovi roditelji, Anica i Ilija Gruber. Radovi na asfaltiranje završit će se danas i ova ulica dobit će svoj sjajniji izgled u čast našeg Zorana, kojega poznam dobro iz sporta kojim se bavio. Nadam se da će dugo i ponosno ova ulica nositi njegovo ime – istakao je načelnik Kovačević, dodajući da je ulica duga više od 300 metara, širine asfalta 5 metara, a prilagođena je i prometu većih tereta budući da u ulici svoje poslovne pogone ima jedna autoprijevoznička tvrtka.

Investicija radova je 300 tisuća kuna koja su sredstva osigurana u proračunu općine Jakšić.

-Evo ovo je dokaz da mi ne zaboravljamo branitelje i njihovu žrtvu koju su dali. Negdje postavimo spomenik, a na ovakav način ovo je spomenik ulica koja nosi ime heroja Domovinskog rata. Nastavit ćemo i dalje da sve općine i gradovi nastave da se Domovinski rat ne zaboravi, koju smo obvezu preuzeli. Zahvaljujem i obiteljima koje su prihvatile ovakvu inicijativu. Čestitam načelniku što je uspio i modernizirati ovu ulicu – istakao je župan Tomašević.

-Koristim ovu prigodu da se zahvalim načelniku općine Jakšić i županu što su prihvatili ovu inicijativu Tigrova da se jedna ulica u ovom naselju nazove po imenu Zorana Grubera. Ovdje su i njegovi suborci, Tigrovi koji su s njim bili do zadnjeg dana. Njegova djela koja je napravio u ratu na ovaj način će ostati živjeti u miru kao spomen, uz želju da se to više nikada ne događa nama i generacijama koje dolaze iza nas – istakao je general Miličević.
Položeni vijenci uz centralni spomenik u Jakšiću

Uz Dan općine Jakšić položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz centralni spomenik ispred zgrade općine Jakšić, na vječno sjećanje na sedam branitelja s područja općine Jakšić koji su na brojnim ratištima diljem Hrvatske ratovali i ostavili svoje živote za slobodu Hrvatske. Spomenik je napravljen od tri elementa, slavonske hrastovine, kamena i čelika. U čeličnu ploču urezana su imena poginulih branitelja: Miro Papac 1962.-1991., Ante Brković 1970.-1991., Robert Sesar 1967.-1991., Zoran Gruber 1969.-1991., Vinko Pečur 1969.-1992., Josip Glavaš 1957.-1992., Dražen Šilhan 1970.-1997.

Vijence su položili roditelji poginulih branitelja i članovi obitelji, delegacije Udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata i general Jozo Miličević, delegacija Požeško-slavonske županije predvođena županom Alojzom Tomaševićem, delegacija općine Jakšić predvođena načelnikom Ivicom Kovačevićem, delegacija vojarne 123. brigade HV Požega, delegacija Udruge Tigrovi, branitelji Jakšića i Pleternice. Molitvu uz spomenik predvodio je vlč. Tihomir Bilešić, župnik Župne crkve sv. Barbare.

Nakon polaganja vijenaca služeno je svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Barbare kojeg je predvodio katedralni župnik vlč. Mladen Štivin.

[FAG id=249633]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot