Uvodi se vikendom dodatna linija iz Zagreba ka Požegi i Osijeku nazvana vlak za studente, a vozi i natrag u naš glavni grad

Autor: Jelenko Topić

Modernizacija putničke infrastrukture i novi projekti koji će unaprijediti željeznički prijevoz u nadolazećem razdoblju bili su tema razgovora čelništva Hrvatskih željeznica, odnosno njihovog Putničkog prometa i Osječko-baranjske županije.

Prethodno su se u medijima pojavile informacije o ukidanju jedne putničke linije namijenjene Slavoncima i Baranjcima što je opovrgnuto.
Istaknuto je dodao kako ne samo da se ne ukida noćni vlak iz Osijeka prema Zagrebu, nego se uvodi i dodatna linija vikendom, takozvani vlak za studente koji će petkom dolaziti iz Zagreba preko Požege prema Osijeku i nedjeljom nazad prema Zagrebu.
Hrvatske željeznice pripremaju nove projekte kojima će unaprijediti putničku infrastrukturu i željeznički prijevoz na području Slavonije, koji će do kraja rujna biti predstavljen javnosti.

Očekivanja su da će Požeško-slavonska županija nastaviti sufinancirati prijevoz studenata u Zagreb i natrag.

Prethodnih nekoliko godina temeljem Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata i učenika srednjih škola s prebivalištem na području Požeško-slavonske županije redovni studenti i učenici srednjih škola prevozili su se besplatno vlakovima na relaciji Požega – Zagreb – Požega.  

Pravo na prijevoz vlakovima ostvarivali su redovni studenti koji studiraju u Zagrebu i učenici srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području ove županije te koji ne ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza temeljem Odluke Vlade RH o financiranju javnog prijevoza učenika srednjih škola. Besplatan prijevoz bio je omogućen redovnim studentima i učenicima srednjih škola čije je polazište ili odredište na području županije.

Prijevoz redovnih studenata i učenika srednjih škola Požeško-slavonska županija sufinancirala je sa 50 posto, a HŽ je odobravalo isti toliki popust, čime su oni imali besplatan prijevoz.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88