Utrka traktora u sklopu Festivala graševine u Kutjevu (foto galerija)

Autor: DK

KUTJEVO – U Kutjevu je po prvi puta organizirana utka traktora na koju se ove godine u sklopu Festivala graševine odazvalo 29 natjecatelja. Natjecanje je bilo u četiri skupine, Old Timer, Vinogradarski traktori, Traktori od 80-130 ks te traktori od 140 do 350 ks.

Start je bio ispred Gradske kuće od koje su svoje vještine pokazivali u spretnosti i brzini sve do zgrade Doma zdravlja u Kutjevu.

U skupini Old Timer između tri natjecatelja najbrže je do cilja stigao Božo Rajić sa traktorom Guldner koji je imao prolazno vrijeme 33,28 sek.

Najbrži u skupini Vinogradarski traktor, u kojoj se natjecalo 5 traktora, pobjedu je odnio traktorist Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker sa traktorom landini Rex 85 ks koji je imao prolazno vrijeme 39,40.

Najviše natjecatelja je bilo u Skupini od 80 do 130 ks, njih 13, a pobjedu je odnio Marko Jaroš koji je upravljao traktorom MTZ 90 vozeći od starta do cilja 37,88 sek.

Skupina traktora od 140 do 350 ks imala je 8 natjecatelja a pobjedu nosi Tomislav Hajzler sa traktorom Steyr 225 koji kroz cilj prolazi ozeći 37,47 sek.

Obiteljsko gospodarstvo Malnar iz Bekteža imalo je u dvije skupine četiri traktora koja su se natjecala dok je obitelj Hajzler iz Jakšića svoja umijeća pokazala sa svoja da traktora.

U natjecanju se okušao i jedan od organizatora ovog natjecanja Ivica Malnar, aktualni zamjenik gradonačelnika Kutjeva, koji je sa svojim traktorom Case Magnum 315 koji je kroz cilj prošao za 45,06 sek. sa suvozačem Požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem. Kao posljednjem natjecatelju dozvolu za start “spuštajući zastavicu” dao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Program natjecanja vodio je poznati televizijski voditelj, koji čuva i njeguje tradicijsku kulturu ne dajući da ode u zaborav, Branko Uvodić.

no images were found

Komentiraj: