Uskoro LED rasvjeta u svim sporednim ulicama Jakšića kao i druge višemilijunske investicije na području te općine

Autor: D.K.

Među prvima je u Požeškoj kotlini općina Jakšić investirala u postavljanje izgradnju LED rasvjete, a prve lampe su zasvijetlile u Eminovcima u ožujku i travnju 2017. godine. Tada je LED rasvjeta postavljena u dužini 5.980 metara, 126 lampi, duž cijele glavne ulice, odnosno državne ceste u Eminovcima, ali i u svim sporednim ulicama. Za tu je investiciju općina Jakšić iz proračuna izdvojila 330 tisuća kuna.

U 2019. godini nastavilo se s izgradnjom LED rasvjete na području općine Jakšić gdje su lampe postavljene u ulicama općinskog središta uz državnu cestu, Osječka ulica i županijsku, Kolodvorska i Stjepana Radića. Vrijednosti tih radova je bola nešto više od 550 tisuća kuna.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Kao što smo i planirali u tekućoj 2020. godini nastavljamo se s izgradnjom LED rasvjete i to u svim jakšičkim sporednim ulicama. Procijenjena vrijednost radova je oko 400 tisuća kuna. Nakon provedenog postupka javne nabave i drugih procedura očekujem da bi radovi trebali započeti početkom svibnja – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Uz tu investiciju za istaći je kapitalni projek na području općine Jašić u ovoj godini, dovršetak izgradnje Reciklažnog dvorišta koje bi u narednom kraćem periodu trebalo predati na uporabu tvrtki Komunalac Požega d.o.o. i biti pušteno u funkciju.

-Kao što znate, što ste mogli i vidjeti, u tijeku je i izgradnja sustava javne vodoopskrbe i  odvodnje u naselju Tekić. Projekt je financiran kroz mjeru 7 sredstvima ruralnog razvoja, operacija 7.2.1. Vrijednost investicije je oko 5,4 milijuna kuna bez PDV-a. Završetak radova očekuje se do 1.srpnja 2020. godine. Napomenuo bih i tijek radova na dogradnji vatrogasnog doma i tornja. I taj projekt je financiran sredstvima mjere 7 ruralnog razvoja, operacija 7.4.1. u iznosu 2,3 milijuna kuna, a dio troškova iznad  vrijednosti odobrenih sredstava osigurava općina Jakšić, što i nije zanemariv iznos, oko 800 tisuća kuna – rekao je načelnik Kovačević dodajući kako će biti i izgrađen kolektorski vod kanalizacije naselja Jakšić u sklopu aglomeracije Pleternica.

-Vrijednost tih radova na području naše općine je oko devet milijuna kuna od čega općina Jakšić sufinancira s 400 tisuća kuna.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek