Unatoč stavu predsjednika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića njegov zastupnik Zdravko Ronko podržat će ministra Kujundžića

Autor: DK

Milan Bandić je proteklih dana najavio da njegova Stranka rada i solidarnosti 365, odnosno zastupnici  kluba te stranke u Hrvatskom saboru neće podržati ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Predsjednik tog kluba Kažimir Varda je izjavio da njihov Klub neće podržati ministra Kujundžića.

Saborski zastupnik Zdravko Ronko iz Požege, koji se izlaskom iz SDP-a priklonio Bandićevcima, ima drugačiji stav. No, prije toga zastupnik Ronko je javno dao do znanja da će biti protiv opoziva i da će podržati Milana Kujundžića.

-Da, biti ću protiv opoziva ministra Milana Kujundžića jer u protivnom postoji opasnost i od pada Vlade RH, a u tom slučaju bi sadašnji predsjednik SDP–a doveo isti taj SDP u situaciju da nakon izvanrednih izbora uvuče stranku u vazelinsku koaliciju – izjavio je Ronko. Kao dobar poznavatelj odnosa na najvišoj razini u državi otišao je i korak dalje u svojim razmišljanjima o aktualnoj situaciji na hrvatskoj političkoj sceni.

-A ako Vlada opstane SDP još uvijek ima šansu dobiti novog, kvalitetnog, poštenog i iskrenog Račanovskog predsjednika za kojeg vazelin ne postoji – zaključio je Zdravko Ronko.

Više iz kategorije