Ulice grada Požege ovih dana ponovno krasila kočija, lipicanci i kočijaš Anta Bello s nakrivljenim šeširom na glavi /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Ideja požeškog gradonačelnika Darka Puljašića da se svake subote kočijom mogu provozati građani Požege i gosti koji se zateknu u srcu Zlatne doline sve je interesantnija i prihvaćenija. I protekle su subote brojni sugrađani ali i oni koji su iz inozemstva i raznih drugih krajeva povodom Uskrsa došli u svoj grad kod svojih najmilijih ostali iznenađeni prelijepim prizorom. Prekrasni bijeli lipicanci Antuna Bella i Pleternice kaskali su ulicama i trgovima grada Požege i plijenili pozornost mnogih.

Gotovo svi oni koji su imali želju mogli su je ostvariti i provozati se u kočiji, fotografirati se i sa sobom ponijeti prekrasne uspomene.

I lipicanci kao da su znali da ih brojne i iznenađene oči promatraju ponašali su se još ponositije kaskajući i na svoj način kada su htjeli pozdravljali prolaznike. 

Dok smo uporno pokušavali preko mobitela doći do ponosnog kočijaša s nakrivljenim šeširom na glavi Antuna Bella kako bismo ga zamolili da jednu grupicu djece proveze kočijom nismo uspjeli jer, kako nam je kasnije rekao, kada je svoj odgovoran posao dovršio, nije se mogao javiti jer je ipak radio odgovoran posao i nije htio da ga zvuci mobitela uznemiruju, kao niti njegove lipicance. 

Dok smo sve to kao novinari i fotoreporteri promatrali imali smo osjećaj da nam u svemu tome nešto nedostaje. Veoma brzo smo došli do spoznaje. U kočiji nismo mogli zamijetiti gospođu Katy David, povratnicu iz Njemačke, kako je od milja zovu kumu, koja je velika zaljubljenica u stare običaje, a svojim oblačenjem u svom stilu dočarava vrijeme iz daleke prošlosti što je također jedan od lijepih prizora koji mnogima ostaju u sjećanju.

Foto: Marko Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: