Uhvatio ih mrak na Papuku pa u pomoć zvali GSS

gssTuristički obilazak Papuka za dvojicu planinara nije baš završio kako su planirali. Naime, turisti iz Osijeka i Australije krenuli su jučer u šetnju Papukom, nepripremljeni za planinarenje i s ne baš najboljim poznavanjem terena.

Na predjelu Klak, u blizini Jankovca ih je uhvatila noć. Budući da nisu bili sigurni hoće li uspjeti pronaći put i vratiti se na sigurno, u pomoć su pozvali HGSS.

Josip Kraker, pročelnik požeške stanice HGSS-a

– Oko 19,30 dobili smo poziv i krenuli u akciju. Uključila su se četvorica članova i stanice Orahovica i trojica iz Požege te potražni pas. Koordiniranom akcijom turisti su locirani te prevezeni na sigurno. Akcija je trajala do 22,30 sati – rekao nam je Josip Kraker, pročelnik požeške stanice HGSS-a.

Pozvao je sve planinare, šetače i turiste da ne kreću u planinu nepripremljeni te da posebno paze na vrijeme povratka jer su dani značajno kraći te je snalaženje u šumi u takvim situacijama vrlo teško.

Foto naslovnica: ilustracija, pozega.eu

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

0 Comment