Uhvatio ih mrak na Papuku pa u pomoć zvali GSS

Autor: D.K.

gssTuristički obilazak Papuka za dvojicu planinara nije baš završio kako su planirali. Naime, turisti iz Osijeka i Australije krenuli su jučer u šetnju Papukom, nepripremljeni za planinarenje i s ne baš najboljim poznavanjem terena.

Na predjelu Klak, u blizini Jankovca ih je uhvatila noć. Budući da nisu bili sigurni hoće li uspjeti pronaći put i vratiti se na sigurno, u pomoć su pozvali HGSS.

Josip Kraker, pročelnik požeške stanice HGSS-a

– Oko 19,30 dobili smo poziv i krenuli u akciju. Uključila su se četvorica članova i stanice Orahovica i trojica iz Požege te potražni pas. Koordiniranom akcijom turisti su locirani te prevezeni na sigurno. Akcija je trajala do 22,30 sati – rekao nam je Josip Kraker, pročelnik požeške stanice HGSS-a.

Pozvao je sve planinare, šetače i turiste da ne kreću u planinu nepripremljeni te da posebno paze na vrijeme povratka jer su dani značajno kraći te je snalaženje u šumi u takvim situacijama vrlo teško.

Foto naslovnica: ilustracija, pozega.eu

Ovaj sadržaj i bilo koje druge usluge na portalu pozega.eu zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati i preuzimati na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka portala pozega.eu. Pozega.eu portal zabranjuje korištenja autorskog teksta i pod uvjetima da se navede izvor – ime autora teksta odnosno portala. U slučaju da netko postupi protivno navedenom pozega.eu portal ima pravo potraživati financijsku naknadu koja je istaknuta u impresumu portala.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot