Ugovore za građevinska zemljišta ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata uručio gradonačelnik Požege Darko Puljašić

Autor: pozega.hr

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić uručio je sedmorici hrvatkih branitelja iz Domovinskog rata, ratnih vojnih invalida s područja grada Požege, ugovore za građevinska zemljišta. Riječ je o zemljištu na području Mjesnog odbora Ciglane, u neposrednoj blizini Ulice Vilima Justa, a dobili su ih Albert Grgić, Ivica Franković, Damir Grgurić, Marko Bošković, Alen Amedović, Ivan Lončar i Hrvoje Perković. Svečanost je odražna ispred novog Doma hrvatskih branitelja čije se otvorenje također uskoro očekuje, a prisustvovali su joj pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa suradnicima, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, voditelj Odsjeka za hrvatske branitelje i žrtve rata pri Požeško-slavonskoj županiji i izaslanik župana Miroslav Bagarić, te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

U ime hrvatskih branitelja koji su dobili ugovore, ali i u ime Koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije Gradu Požegi i resornom ministarstvu zahvalio je predsjednik Koordinacije Tomo Vrhovac, a okupljenima je prigodnim riječima pozdravio i gradonačelnik Darko Puljašić.

– Koristim ovu prigodu da se zahvalim svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na svemu što su za nas učinili. Ovo je „vraćanje duga“ iz 2013. godine, ali smo sada učinili korak više i napravili projekt cijelog novog naselja na čijem ćete početku biti upravo vi. Ovaj dom je isto na tragu jedne ideje koju smo već ranije osmislili, a to je da svi budete pod istim krovom, u centru grada. ne smijemo zaboraviti da narod koji zaboravlja svoju prošlost nema svoju budućnost i stoga sam iznimno sretan sto smo danas svi zajedno ovdje. – rekao je gradonačelnik Puljašić te zahvalio Ministarstvu branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom na svoj pomoći koja je pružena u proteklom razdoblju.

U ime ministarstva branitelja obratio se pomoćnik ministra Dinko Tandara.

– Ministarstvo hrvatskih branitelja pokušava ispraviti, odnosno napraviti ono što nije napravljeno skoro dvadest godina. Kada nas je gradonačelnik kontaktirao rado smo prihvatili sufinancirati ovaj projekt uređenja Doma hrvatskih branitelja i drago nam je što će u ovom prostoru biti sve druge s područja grada i županije. Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz Grad Požegu, u udruge je uložilo gotovo 400 tisuća kuna, dok je to na razini županije oko 3,8 milijuna kuna.

Prigodom današnje dodjele uzvanici su obišli i prostorije novog Doma branitelja u kojem će biti smještene sve braniteljske udruge iz Domovinskog rata.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek