Ugostitelji kažnjeni zbog preglasne glazbe

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Sve češće su pritužbe građana zbog puštanja preglasne glazbe koja se može čuti iz ugostiteljskih objekata u užoj jezgri grada. Iz navedenog su razloga djelatnici policije i sanitarne inspekcije proteklog vikenda proveli nadzor u više ugostiteljskih objekata u kojima su utvrđena odstupanja u nekoliko ugostiteljskih objekata od utvrđenih i dozvoljenih uvjeta.

-Na zahtjev Policijske postaje Požega dana  27./ 28. rujna 2014. godine, u suradnji sa djelatnicima navedene postaje izvršen je nadzor nad provedenim mjerama za zaštitu od buke u ugostiteljskim objektima za koje je policija imala predstavke od građana. Nadzor je provođen iza 23 sata. U ugostiteljskim objektima se provjeravalo da li ima odstupanja od utvrđenih uvjeta o provedenim mjerama zaštite od buke temeljem izdanih rješenja Ministarstva zdravlja. Proveden je nadzor u šest ugostiteljskih objekata. U provedenim nadzorima utvrđeno je da  dva ne rade jer je njihovo radno vrijeme bilo do 23 sata dok je u četiri nadzirana ugostiteljska objekta u tri utvrđena odstupanja od izdanih rješenja Ministarstva zdravlja o provedenim mjerama zaštite od buke – stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja kojeg potpisuje glasnogovornik Josip Jagić.

Koliko doznajemo odstupanja se u većini slučajeva odnose na izmijenjenu  glazbenu opremu i dodavanje novog izvora zvuka postojećem što nije regulirano i utvrđeno prilikom donošenja rješenja od nadležne institucije.

-Sukladno utvrđenom, a na temelju Zakona o zaštiti od buke poduzete su upravne i kaznene mjere. Izdano je jedno rješenje o zabrani uporabe zatečene glazbene opreme za koju je utvrđeno da se ne nalazi u popisu opreme za koju je izdano rješenje Ministarstva zdravlja i izrečene su tri mandatne kazne od po 1000 kuna odgovornim osobama zbog kršenja propisa – navodi se u priopćenju Ministarstva zdravlja.

Očekuje se da će provedeni nadzor utjecati i na druge ugostiteljske objekte koji nisu bili nadzirani te ih potaknuti na pridržavanje propisa kako bi građani “u sitnijim noćnim satima” mogli imati miran san.

(Foto. Ilustracija)

Komentiraj: