Ugostitelji kažnjeni zbog preglasne glazbe

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Sve češće su pritužbe građana zbog puštanja preglasne glazbe koja se može čuti iz ugostiteljskih objekata u užoj jezgri grada. Iz navedenog su razloga djelatnici policije i sanitarne inspekcije proteklog vikenda proveli nadzor u više ugostiteljskih objekata u kojima su utvrđena odstupanja u nekoliko ugostiteljskih objekata od utvrđenih i dozvoljenih uvjeta.

-Na zahtjev Policijske postaje Požega dana  27./ 28. rujna 2014. godine, u suradnji sa djelatnicima navedene postaje izvršen je nadzor nad provedenim mjerama za zaštitu od buke u ugostiteljskim objektima za koje je policija imala predstavke od građana. Nadzor je provođen iza 23 sata. U ugostiteljskim objektima se provjeravalo da li ima odstupanja od utvrđenih uvjeta o provedenim mjerama zaštite od buke temeljem izdanih rješenja Ministarstva zdravlja. Proveden je nadzor u šest ugostiteljskih objekata. U provedenim nadzorima utvrđeno je da  dva ne rade jer je njihovo radno vrijeme bilo do 23 sata dok je u četiri nadzirana ugostiteljska objekta u tri utvrđena odstupanja od izdanih rješenja Ministarstva zdravlja o provedenim mjerama zaštite od buke – stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja kojeg potpisuje glasnogovornik Josip Jagić.

Koliko doznajemo odstupanja se u većini slučajeva odnose na izmijenjenu  glazbenu opremu i dodavanje novog izvora zvuka postojećem što nije regulirano i utvrđeno prilikom donošenja rješenja od nadležne institucije.

-Sukladno utvrđenom, a na temelju Zakona o zaštiti od buke poduzete su upravne i kaznene mjere. Izdano je jedno rješenje o zabrani uporabe zatečene glazbene opreme za koju je utvrđeno da se ne nalazi u popisu opreme za koju je izdano rješenje Ministarstva zdravlja i izrečene su tri mandatne kazne od po 1000 kuna odgovornim osobama zbog kršenja propisa – navodi se u priopćenju Ministarstva zdravlja.

Očekuje se da će provedeni nadzor utjecati i na druge ugostiteljske objekte koji nisu bili nadzirani te ih potaknuti na pridržavanje propisa kako bi građani “u sitnijim noćnim satima” mogli imati miran san.

(Foto. Ilustracija)

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot