Uginuli jelen sedam dana čeka odvoženje – nitko nije nadležan

Autor: Jelenko Topić

LEŠTAT/POŽEGA – Tjedan dana je prošlo od naleta vozila na mladog jelena na cesti Kamenska-Zvečevo pokraj Leštata, a uginula životinja još se nalazi pokraj te ceste, te širi nesnosan smrad nekoliko stotina metara uokolo. Nakon očevida policije maknuta je sa kolnika i otada je nitko nije odvezao jer svi smatraju da to nisu dužni učiniti. Trokut između lokalne samouprave, cestara i lovaca trebao bi dati taj odgovor.

Tragom ovog slučaja zatražili su mišljenje nadležnih službi.

-Cesta unutar lovišta nije lovište pa je za nju nadležna osoba  koja upravlja tom cestom – ističe se u mišljenju pomoćnika ministra poljoprivrede i šumarstva RH mr. Ivice Francetića. Iz toga proizlazi da bi uginulu divljač sa ceste trebala ukloniti tvrtka koja održava tu prometnicu.

-Za uklanjanje uginulih životinja  sa javnih površina nadležan je onaj tko gospodari tom površinom- kazao nam je Damir Romić, veterinarski inspektor za područje Požeško-slavonske županije. Imajući u vidu da je uginuli jelen uklonjen sa kolnika na zemljišnu površinu uz njega nije jasno kolikom širinom zemljišta uz cestu gospodare cestari, a koji dio pripada lokalnoj samoupravi.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: