Udruga poljoprivrednika Ledina imala edukacije članova uz subvencije, te stručne skupove i izlete /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Na redovnoj 9. izvještajnoj skupštini Udruge poljoprivrednika Požeško-slavonske županije, koja ima blizu 70 članova, prihvaćena su izvješća za prošlu godinu, te donijeti planovi za 2020.

-Ključni su informiranje članova, te prenošenje znanja i novih tehnologija radi unapređenja poljoprivredne proizvodnje što smo organizirali u suradnji sa proizvođačima sjemena i zaštitnih sredstava, ostvarujemo suradnju sa Fakultetom agro-biotehničkih znanosti iz Osijeka radi testiranja prskalica i izobrazbe ljudi – kazao je u izvještaju o radu kroz proteklu godinu predsjednik Ledine Mario Glavaš, te dodavši da su išli na Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, surađuju sa proizvođačima duhana, uključuju se na utrku traktora u Kutjevu itd.

Prošlu godinu ocijenio je uspješnom za poljoprivredu jer su prinosi bili dobri što je utjecalo na porast dohotka. Upozoreno je na problem zaraze uljane repice.

Program rada pročitao je tajnik Ledine Petar Kučinić ističući daljnju edukaciju članova, posjet sajmovima, suradnju sa srodnim udrugama i dugo.

-Udruživanje poljoprivrednika je neminovno zbog zajedničkog nastupa na tržištu, te prerade i dorade proizvoda, a u sadašnjem trenutku opterećenja su skupa mehanizacija i visoki ekološki standardi – naglasio je zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i dodao da će županija i nadalje davati potpore poljoprivrednicima, a pozvao ih  je da putem razvojne agencije zatraže sredstva kroz kandidiranje za razne fondove.

Predsjednik Udruge orača Požeško-slavonske županije Branko Pilaš najavio je u kolovozu odlazak državnog prvaka Miroslava Bartolovića na svjetsko natjecanje u Rusiju na koje će se organizirati odlazak članova autobusom pod povoljnim uvjetima.

Foto: D. Mirković [FAG id=272398]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88