Učenička zadruga “Pčelica” najbolji primjer škole za život /FOTO/

Autor: DK

GODIŠNJA SKUPŠTINA UČENIČKE ZADRUGE „PČELICA“ POŽEŠKE OSNOVNE ŠKOLE ANTUNA KANIŽLIĆA

Održana je Godišnja skupštinu Učeničke zadruge “Pčelica” koja koja uspješno djeluje i radi već nekoliko godina pri Osnovnoj školi Antuna Kanižlića.

Učenici i njihovi učitelji te članovi zadruge, priredili su prigodnu izložbu svojih radova koje rade na radionicama u zadruzi, a sami su priredili i prigodni domjenak za točku razno nakon skupštine.

Voditelj učeničke zadruge je Neven Marković, a u zadruzi aktivno radi tridesetak učenika i učitelja, pa i pojedini roditelji, dok se u neke veće akcije uključuje i više učenika. Učeničku zadrugu vodi  Zadružni odbor u kojemu su ispred osoblja škole Barica Matijević i Biljana Marković, ispred suosnivača Vinka Sliško, članovi ispred učenika, Dora Matijević i Luka Stipančević, roditelja Danijela Stanić, a ispred osnivača član je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Učenička zadruga sudjeluje sa svojim radovima u svim školskim aktivnostima, a posebno u humanitarnim sajmovima, prikupljanju sredstava prodajom zadružnih proizvoda za školu u prirodi i učeničke izlete.

Skupštinarima se obratila ravnateljica škole Marija Samarđija koja je istakla da je Učenička zadruga i rad u zadruzi za učenike zapravo najbolji primjer škole za život.

-Ovu zadrugu smo i pokrenuli zbog vas učenicima, jer upravo škola za život je vaš rad u ovoj zadruzi. Zadruga i radi na principu životnih postulata. Sve ovo što naučite u školi nije samo za to da dobijete ocjenu 5, nego da svoje znanje možete primijeniti u svom budućem životu. Ono što vam mi želimo da nakon školovanja budete kompetentni mladi ljudi, za sve ono što želite, da ostvarite svoje želje. Ova škola, ova zadruga i uspjehe koje vi ostvarujete bit će vam dobar vjetar u leđa. Molim vas jedino da vi sebe u radu zadruge nametnete više, vaše ideje i želje su nama jako važne. Velika nam je pomoć i naš osnivač, te posebno gradonačelnik koji je član od prvog dana – rekla je ravnateljica Samardžija.

Redovan član zadruge i član uprave ispred osnivača je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji zadruzi i njenom radu daje posebnu potporu.

– Ovo je jedna prekrasna priča i mi na taj način moramo još u osnovnoj školi stvarati ljude koji će moći samostalno živjeti, sebe naći u nekom od zanimanja. Ujedno ćete shvatiti da možete sami i uz pomoć svojih roditelja, baka i djedova, stvoriti i učiniti prekrasne stvari. Ovo je primjer da vi kroz razvijanje svoje vještine možete napraviti i predmete koji se mogu dobro prodati i od toga živjeti. Mi u Slavoniji imamo ogromno bogatstvo, imamo velike mogućnosti i upravo vi ćete biti budući proizvođači, prehrambenih proizvoda, dobrih kulenova, odličnih vina. Čestitam stoga svima vama, voditelju zadruge, divnim učiteljima i posebno vama roditeljima što podupirete svoju školu i svoju djecu. Ova škola mora biti škola znanja, škola za budućnost, jer vi ih nećete moći voditi cijeli život, oni moraju postati samostalni uz vašu i našu podršku. Ovo je dobar primjer i za ostale škole koje još nisu osnovale svoje učeničke zadruge – naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: