Učenicima Obrtničke škole ponuđeno zaposlenje u Njemačkoj po završetku školovanja

Autor: Požega Portal

POŽEGA – U suradnji s Hrvatskim gospodarskim savezom iz Njemačke 12 učenika Obrtničke škole koji se školuju za zanimanja tesara, zidara, stolara i soboslikara imali su priliku vidjeti način rada i pristup posla u Njemačkoj zajedno sa svojim profesorima graditeljske i drvne struke u Frankfurtu na Majni.  Sudjelovali su u dvotjednom projektu Mobilnosti gdje su učenici imali priliku uvjeriti se koliko je zapravo njihovo znanje stečeno u obrtničkoj školi primjenjivo u drugim sredinama.

Prema riječima ravnateljice Ive Šnajder učenici su se i više nego dobro snašli, a s njima su izuzetno zadovoljni bili i tamošnji mentori kao i poslodavci gdje su obavljali praktičnu nastavu, a koji su ih nagradili te su umjesto 288 eura za desetodnevnu praksu dobili 350 eura, što samo po sebi govori o njihovu angažiranju i trudu. Uz to svima je njima ponuđeno da im se po završetku školovanja jave kako bi ukoliko to žele mogli raditi.

S ovim dobrim iskustima mobilnosti u Obrtničkoj školi žele i dalje nastaviti no pri tomu će se, kaže Šnajder i dalje poštovati određeni kriteriji. Pohvale na račun učenika graditeljske i drvne struke bit će zasigurno dodatni poticaj za mobilnost i učenicima koji još nisu bili uključeni u projekte, baš kao i samim nastavnicima.

Svjesni kako se pojedina zanimanja s Obrtničke škole više traže na europskom tržištu, posebice na njemačkom govornom području u školi im i tu pomažu kroz dodatno učenje njemačkog jezika. Lani je za učenjem jezika bilo veliko zanimanje a ove je godine još i veće. Sve to samo govori da su i sami učenici prepoznali mogućnosti koju im daje škola i žele ju iskoristiti kako bi i sami bili što konkurentniji na tržištu rada.

 Učenici obrtničke škole u Njemačkoj

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: