Učenici i nastavnici požeške Poljoprivredne škole orali po njivama svoga kraja

Autor: Jelenko Topić

Udruzi za organizaciju natjecanja orača Požeško-slavonske županije odobreno je financiranje projekta pod nazivom „Plugirajmo“. Sredstva za projekt dalo je Ministarstvo poljoprivrede. Projekt se provodi na području Požeško-slavonske županije, a glavni cilj mu je promicanje poljoprivrede i vrijednosti ruralnog prostora naše zemlje.

Udruga je ovih dana u sklopu projekta organizirala natjecanje iz oranja na kojemu su sudjelovali učenici i nastavnici Poljoprivredne škole te je predstavila projekt kroz promotivnu kampanju „Plugirajmo“, a na taj način  je podignula svijest o važnosti poljoprivrede i ruralnog prostora.  

Županijska udruga za organizaciju natjecanja orača Požeško slavonske županije osnovana je s ciljem promicanja i popularizacije natjecanja u oranju, zatim provođenja edukacija članova udruge i poljoprivrednika glede natjecateljskog oranja i obrade tla  te shodno tome već 17. put za redom je organizirala Natjecanje u oranju za natjecatelje iz Požeško slavonske županije. Ovom prilikom prvi puta je organizirano interno natjecanje učenika Poljoprivredne škole.

-Zahvaljujući odobrenim sredstvima Ministarstva poljoprivrede ova aktivnost privukla je interes učenika na sudjelovanje te doprinijela  razvoju i stjecanju vještina na kojima se temelji njihovo buduće zanimanje – rekao je predsjednik Udruge Branko Pilaš.  

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot