Ubiranje grozdova za Erasmus+ vino /FOTO GALERIJA/

Autor: DK

PODGORJE / VETOVO – Požeško Veleučilište bilo je domaćin u nastavnom objektu Klijet i spremištu vina predstavnicima Agencije za Mobilnost i Programe EU i koordinatorima koji rade na programu Erasmus koji su sudjelovali na radnom sastanku u sklopu kojeg su gosti bili u berbi grožđa kojoj se pridružio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom.

dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi

Ispred Veleučilišta u Požegi koje je bilo domaćin dobrodošlicu je zaželio dekan dr.sc. Dinko Zima uz kojeg su bili prodekani i pročelnici te članovi Povjerenstva za Erasmus+ programe i studenti sudionici Erasmus+ programa mobilnosti, njih više od 20-ak s visokih učilišta iz RH.

Teme sastanka bile su vezane uz predstavljanje mogućnosti koje nudi Erasmus+ za studente, mogućnost Erasmus+ mobilnosti osoba s manje mogućnosti (posebne potrebe, slabiji socioekonomski status) te iskustva Završnih izvješća Erasmus+ projekata mobilnosti.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

O tome da je Veleučilište u Požegi kao ustanova jedna temeljnih stupova razvoja lokalne zajednice nešto više je rekao župan Tomašević pozdravljajući sve nazočne naglasivši kako mu je želja da se Veleučilište širi u svim mogućim smjerovima. Župan je iskoristio priliku pozvavši sve stručne osobe, doktore i magistre znanosti i drugo nastavno osoblje Veleučilišta da se uključe sa svojim prijedlozima pri izradi Županijske razvojne strategije Požeško-slavonske županije kako bi ona bila što kvalitetnije izrađena.

U neformalnom dijelu sastanka – berbi crnih sorata sudjelovali su uz župana i njegovog zamjenika i gosti, a od njihovih ubranih grozdova, kako je naglasio dekan Dinko Zima, proizvest će se vino koje će se nazvati Erasmus+ vino.

Nakon službenog dijela sastanka upriličena je za sve sudionike i goste degustacija vina za koje se nije moglo naći gotovo nikakvih primjedbi jer ipak pročelnik za vinarstvo na požeškom Veleučilištu mr.sc. Josip Mesić budnim okom prati svako “ponašanje” vina u bačvama svakodnevno ga njegujući.

/Foto: D.Mirković /

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: