U utorak, 17.rujna 2019. godine obilježit će se Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije

Autor: DK

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije, 17.rujna 2019. godine, održana je tiskovna konferencija na kojoj su prisustvovali zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Anto Pavličević i umirovljeni bojnik Mario Kalan.

Na tiskovnoj konferenciji je predstavljen program obilježavanja koji će početi 17.rujna u 8,30 sati prijemom kod zapovjednika Vojarne 123. brigade, a nastaviti se u 9 sati u Kapelici sv. Ivana Krstitelja u krugu Vojarne u kojoj će se služiti euharistijsko slavlje za sve poginule hrvatske branitelje.

Polaganjem vijenaca od 10,15 sati, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, nastavlja se obilježavanje Dana branitelja koji će od 11 sati biti okrunjen Svečanom akademijom koja će se održati u Gradskom kazalištu Požega.

Prilikom najave održavanja programa Anto Pavličević je najavio i predstavljanje knjige „Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu“, koja sadržava svjedočanstva medicinskih sestara i tehničara u Domovinskom ratu.

Knjiga medicinskih sestara i tehničara u Domovinskom ratu izdana je pod pokroviteljstvom Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata, a izdana je u suradnji s Udrugom i društvom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata i njihovom predsjednicom gospođom Ljerkom Pavković.

Zamjenik župana Vedran Neferović istakao je da Požeško-slavonska županija kao pokrovitelj obilježavanja Dana branitelja tim činom se želi odati priznanje svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobođenju vojarne 123. brigade u Požegi i svim ratnim zbivanjima na području Županije.

Više iz kategorije