U kvizu najuspješniji učenici iz Kaptola i Velike

Autor: D.K.

POŽEGA – U organizaciji Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika školskih knjižničara u Gradskoj knjižnici Požega održan je prvi županijski kviz iz lektire za učenike trećih i petih razreda osnovnih škola.

-Cilj ovog natjecanja je poticanje čitanja i popularizacija lektire, a kod učenika se nastoji razviti zdrav natjecateljski duh i vještine informacijskog čitanja. Posebnost ovog kviza leži u timskom radu, skupine od troje učenika zajednički pismeno odgovaraju na pitanja projicirana u obliku powerpoint prezentacije. Učenici su odgovarali na pitanja iz sljedećih knjiga: Čudnovate zgode šegrta Hlapića, Vlak u snijegu, Koko u Parizu i Junaci Pavlove ulice -ističe ravnateljica Gradskog kazališta Požega Aleksandra Pavlović.

U kvizu je sudjelovalo 12 škola iz cijele županije i ukupno 72 učenika  i 12 knjižničara mentora.  Najuspješniji su, u kategoriji trećih razreda, bili učenici Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola, a u kategoriji petih razreda učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice.

Ovo je projekt školskih knjižničara Požeško-slavonske županije koji je proizašao iz školskog projekta kutjevačke osnovne škole, a organizatorice i autorice pitanja su Ivana Marković, knjižničarka Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva, Ivana Strapač, knjižničarka Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice te Ana Marinić, knjižničarka Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike – rekla je Aleksandra Pavlović.

Održavanje kviza su sponzorski podržali Gradska knjižnica i čitaonica Požega, Kutjevo d.d., Zvečevo, Alles, knjižara i papirnica Trim i Udo reklame koji su i osigurali vrijedne nagrade za sve sudionike, zaštitni znak kviza te zakusku.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot