Turistički djelatnici i novinari iz svih dijelova Hrvatske u sklopu obilježavanja Dana hrvatskog turizma posjetili Požeštinu gdje im je predstavljeno vinarstvo i bogata gastronomija /FOTOGALERIJA/

Obilježavajući Dane hrvatskog turizma u Požeštini su se sastali eminentni turistički djelatnici koji su sudjelovali na prezentacijama i edukativnim radionicama od Kutjeva i Vetova do Požege i drugih mjesta.

Program je započeo u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu gdje su održane prezentacije i radionice pod nazivom “Vinska priča – graševina”. Gosti su posjetili i Vinariju Jakobović u Vetovu.

Uz turističke djelatnike i novinare na obilježavanju Dana Hrvatskog turizma u Požeštini bili su i, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović,gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, zamjenik gradonačelnice Pakraca Marijan Širac, načelnici općina Brestovac, Čaglin, Jakišić i Kaptol, Zdravko Matijević, Dalibor Bardač, Ivica Kovačević i Mile Pavičić, ravnatelji županijskih ustanova i institucija s područja Požeško-slavonske županije, predstavnici Turističih zajednica i dr.   

-Naša županija je jedinstvena jer nudi i dolinu ali i pet planina koje se mogu koristiti uz turističke sadržaje. Osim gastronomije i vinarstva koji su prepoznatljivi, trudimo se proširiti ponudu pa smo i po prvi puta bili odabrana destinacija biciklističke međunarodne utrke Cro race, a brojne su aktivnosti i u sklopu zdravstvenog turizma. Kroz kulturnu baštinu i povijest možemo razviti dodatne sadržaje i turističke kapacitete – jedini u svijetu imamo Trg graševine, Trg Bećarca i to je izvrsna marketinška priča na kojoj moramo dodatno raditi. Tu je i Kaptol s neprocjenjivim kulturnim blagom tumula i Halštatske kulture koje također namjeravamo staviti u funkciju turizma, čaglinsko područje s ostacima Panonskog mora – sve su to potencijali, programi i projekti koje imamo, stvaramo, razvijamo i realiziramo te prezentiramo. Danas nam se pružila prilika da dionicima u turizmu predstavimo vinarstvo i gastronomiju, sve ono što proizvodimo spajajući obiteljska gospodarstva kroz turističku ponudu,” rekao je župan Tomašević.

U Zlatnom lugu je bio organiziran ručak po jelovniku „Okusi Zlatne Slavonije“. Ručak su uz domaćina, Zlatni lug pripremili vrsni kuhari  restorana Schon Blicka, Gragin dol, Vile Stanišić i Stari fenjeri. Uz ručak u ponudi su bila vina Tandara i Perak, koja je zlatna kapljica gotovo sve oduševila.

Za onaj zabavniji, glazbeni program pobrinuli su se tamburaši Zlatna dolina.

Foto: D. Mirković

0 Comment