Tržnica konačno počela s radom: Po domaće proizvode za blagdanski stol dođite na parkiralište iza Gradske kuće

Autor: D.K.

Nakon što su djelatnici Komunalca Požega d.o.o. odradili sve kako bi ispoštovali stroge upute stožera Civilne zaštite, s radom je u Požegi počela tržnica na otvorenom.

Iza gradske kuće su postavljeni štandovi na kojima će tijekom narednih dana svoje proizvode prodavati zakupci koji inače prodaju u zatvorenom dijelu tržnice te i oni koji su svoje proizvode i do sada prodavali na otvorenom dijelu, osim cvjećara.

Pravila su stroga pa je ulaz u tržnicu ograđen pomičnim ogradama. Broj kupaca u prostoru pod strogom je kontrolom, a i za prodavače su osigurane maksimalne mjere zaštite. Prodajni su štandovi postavljeni s razmakom od pet metara, a između prodavača i kupaca napravljena je barijera kako bi i jedni i drugi bili maksimalno zaštićeni.

Josip Vitez, direktor požeškog Komunalca

-Djelatnici tvrtke Komunalac Požega sukladno uputama Stožera civilne zaštite, doveli su u funkciju privremenu tržnicu za prodaju robe na otvorenom te tako udovoljili zahtjevima brojnih proizvođača da im se omogući prodaja njihovih proizvoda – rekao je Josip Vitez, direktor požeškog Komunalca.

Većina povrtlara izjavljuje da je sve kasno i da će puno proizvoda propasti jer nisu imali gdje plasirati svoje proizvode.

Dino Zubović, mladi OPG-ovac

– Pokušati ćemo spasit što se spasiti dade. Imamo veće količine koje nećemo imati gdje plasirati. I ono što bi otkupili trgovački i drugi centri ispod svih su cijena i gotovo da nam se ne isplati ubirati plodove. Vidjet ćemo kako ćemo proći u ovih nekoliko dana do Uskrsa – rekao je Dino Zubović, mladi OPG-ovac iz Skenderovaca.

Radno vrijeme tržnice je od 8 do 12 sati.

Kako doznajemo Komunalac Požega d.o.o. dotjeruje unutrašnjost zatvorenog dijela tržnice kako bi povratak prodavačima i kupcima bio ugodniji, a kupci u što većem broju ponovno kupovali domaće proizvode provjerene kvalitete upravo od domaćih OPG-ova.

Za svoje zakupce Komunalac je izradio i e-tržnicu te će osim na klupama svoje proizvode moći prodavati i online.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek