Trojica Kutjevčana ulovila soma teškog 79 kilograma (FOTO)

Autor: D.K.

KUTJEVO – Niti manje, a niti više som težak 79 kilograma, dugačak 218 centimetara jučer je pao u ruke trojice Kutjevčana koji su imali borbu gotovo 40 minuta “kopno-voda” dok nisu savladali tog kapitalca.

Kako doznajemo udicu je kod Oriovca zabacio Marko Đajić. Kada je vidio da se nešto čudno dešava u vodi u pomoć je pozvao “kao pojačanje” dvojicu prijatelja Josipa Šarića i Marka Galića, koji su zajedno s Markom išli u ribičiju. Nije bilo lako iz vode izvući kapitalca koji je “pružao veliki otpor” što mu nije pošlo za rukom jer iskustvo u takvim borbama bilo je na strani Kutjevčana.

Kad u se vratili u Kutjevo, napravljena je prava fešta, u caffe baru Otok, gdje su se svi počastili, a običaj “ribljeg kolinja” nastavlja se danas, a za nadati se da će tolika količina ribljeg mesa biti dobro raspoređena što će svima dobro doći za posni dan, u petak.

Inače, som se zimi povlači u mulj i miruje do proljeća. Prema svemu sudeći glad mu nije dala mira pa je prekinuo zimski san što mu je došlo “njegove glave” pa je ne planirano otputovao iz svog staništa.

/Foto: Mirko Cenbauer/

Više iz kategorije