Tribina na temu “Gospodarski potencijali konoplje”

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Gradska organizacija političke stranke Održivog razvoja Hrvatske (ORaH) Požega održala je javnu tribinu na temu “Gospodarski potencijali konoplje”. Tribinu je otvorio predsjednik GO ORaH-a Dinko Smojvir na kojoj su između ostalih sudjelovali i bili uvodničari mag. ing. agroekonomike Katica Vuletić iz Slavonskog Broda, i dipl. ing. elektrotehnike Goran Budžaki iz Osijeka.

ORaH se zalaže za cjelovaitu legalizaciju i liberalizaciju konoplje uz regulaciju načina uzgoja, prometa i prerade konoplje, koju će proizvoditi fizička ili pravna osoba za osobne potrebe, medicinske svrhe te industrijsku namjenu.

Dinko Smojvir, predsjednik GO ORaH-a Požege i organizator tribine

-Tribinom želimo probuditi nadu u zaboravljene gospodarske aktivnosti na prostorima “Zlatne doline” kroz povratak proizvodnje i prerade industrijske konoplje koja predstavlja gospodarski potencijal ove regije. Industrijska konoplja ima važan ekonomski i ekološki značaj za društvo i okoliš u cjelini. Trebamo uvrstiti konoplju među važnije poljoprivredne kulture gdje je i bila, u ne tako davnoj prošlosti, jer održiva promjena počinje malim koracima – ističe Dinko Smojvir.

Nakon završetka uvodnog predavanja, uslijedila je rasprava sa zainteresiranim sudionicima tribine većinom poljoprivrednicima, vlasnicima OPG-ova i potencijalnim investitorima koji iskazuju sve veću zainteresiranost za tu granu proizvodnje.

 

 

Više iz kategorije