Tri šampiona! Najbolje graševine u Hrvatskoj dolaze iz Kutjeva d.d. perjanice hrvatskog vinogradarstva i vinarstva /FOTO/

Autor: DK

Stručni ocjenjivački sud, njih 21 član, sastavljen od najeminentnijih vinskih stručnjaka, na čelu s predsjednikom, prof.dr.sc. Edijem Maletićem, profesorom na Agronomskom fakultetu u Zagrebu rekao je – Kutjevo d.d.!

Na ocjenjivanju vina sorte Graševina u sklopu ovogodišnjeg održavanja „Festivala graševine 2018.“, održanom u Kutjevu, o čemu smo već pisali, Kutjevački podrum, Kutjeva d.d. osvojio je šampionske titule za najbolja vina u sve tri kategorije koje su se ocjenjivale.

U konkurenciji se našlo 113 uzoraka vina svih eminentnijih hrvatskih proizvođača graševine, a kako je činjenica da upravo ta sorta čini gotovo četvrtinu ukupne hrvatske proizvodnje vina, uspjeh Kutjevačkog podruma – perjanice hrvatskog vinogradarstva i vinarstva, je tim veći.

blank

Josip Vitez, direktor Vinogradarstva i vinarstva u Kutjevu d.d.

Ovi rezultati samo potvrđuju da Zlatna dolina budućnost svoga razvoja i brendiranja treba potražiti upravo u vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji.

-Iznimno smo zadovoljni rezultatima ovogodišnjeg ocjenjivanja. U vinarsku i vinogradarsku proizvodnju uložili smo gotovo 150 milijuna kuna i ovi rezultati samo su kruna našeg dugogodišnjeg rada. Ali ni tu nećemo stati već nastavljamo s našom politikom izvrsnosti, a netom navedeno predstavlja temelj za dodatno jačanje naše razvojne strategije i pozicije Kutjevačkog podruma na tržištu – rekao je Josip Vitez, direktor Vinogradarstva i vinarstva u Kutjevu d.d.

blank

Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva d.d.

Glavni enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin itekako ima razloga za veliko zadovoljstvo koji je istakao važnost osvojenih nagrada.

-Umijeće proizvodnje samo najboljih vina uz prirodne resurse, koji nam ovdje stoje na raspolaganju, promišljenim planiranjem kutjevački kraj lako mogu vinuti u rang najrazvikanijih svjetskih vinogorja poput Bordeauxa, Piemont-a i drugih – dodao je enolog Marinclin koji nam je pobliže predstavio šampionske sorte 2018. s kojima se imaju pravo dičiti i ponositi.

blankGraševina Turković berbe 2017. Kutjevo d.d. – šampion u kategoriji mladih vina:
Vrhunsko vino visokog potencijala u kojemu je pregršt zrelih grozdova i zrelog voća u mirisu i okusu. Puna su ga usta, sočno je i mesnato, a blaga slatkoća uravnotežena je svježinom i tek primjetnom gorkošću. Pijući ga širi toplinu, voća postaju super voća, a mirisi vina miomirisi. Preporučujemo uz svečanija i toplija jela blage slanosti.

blankDe Gotho Graševina berbe 2016. Kutjevo d.d. – šampion u kategoriji vina iz starijih godišta:
Tajne privlačnosti, bogatstva i složenosti mirisa i okusa ovog premium vina, kriju se ne samo u raskošnom okusu zrelog grožđa iz kojeg je nastalo, nego i u načinu kako je dozrijevalo. Bačvice slavne slavonske hrastovine učinile su boju tijekom zrenja zagasitijom, voćnost domaćih i južnih voća prosušenom, bouquet obogaćen mirisnim sastojcima drveta. U okusu je slasno, krepko i pitko, prekrivenom svježinom, mineralnošću i zrelošću. Za vrhunske užitke preporučujemo uz jela s jačeg žara.

Graševina ledeno vino berbe 2011. Kutjevo d.d. – šampion u kategoriji predikatnih vina:
Vino najviše raskoši, mirisa i okusa, koje miluje sva naša osjetila. Zlatno žute boje, jako bogate palete aroma u kojoj osjećamo: grožđice, marelice, kompote dunje, breskve i kruške, ušećerene limune i naranče, med lipe i kamilicu. Okus je obilan i širok, sladak i medni, ali nije težak, jer note kiselosti čine svježi završetak. Takva raskoš izmami sretne uzdahe.

Nesporna je činjenica da je Kutjevački podrum, Kutjeva d.d. simbol hrvatske kontinentalne vinske kulture duge više od 8. stoljeća, koji pravi vinski znalci prepoznaju kao odraz najviših standarda kvalitete i povjerenja.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića