Trening u društvu požeških gimnastičara

POŽEGA -Gimnastičar Filip Ude nalazi se na dvotjednoj vojnoj obuci i požeškoj vojarni 123. brigade. Kako bi zadržao formu svaku večer trenira u dvorani Gimnastičkog kluba Sokol. Ude je, kako nam je sam potvrdio dobio čin ročnika te je dio posebne sportske jedinice koja vojni rok služi u Požegi. – Ovdje su me svi jako dobro prihvatili.

S posebnim nestrpljenjem iščekuje finale njemačke Bundeslige koje ga očekuje već 5. prosinca. Nakon toga će se, potvrdio je, početi pripremati za novu sezonu koja počinje u veljači. Glavni cilj ostaju mu u travnju kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. – Nekoliko puta sam razmišljao o kraju karijere, ali ne mogu otići dok ne osvojim zlato na Olimpijadi. To mi je san. Plan mi je nastupiti i na sljedećim Olimpijskim igrama u Tokiju – iznio je svoje planove najbolji hrvatski gimnastičar.

Žao mu je što se u Hrvatskoj ne cijeni gimnastika kao u nekim drugim zemljama gdje se u taj sport ulažu ogromne količine novca. Vani se može živjeti od gimnastike ako si u vrhu, ali kod nas to nije moguće. Pozivam svu djecu da se okrenu sportu i tako odluče manje vremena provoditi pred kompjuterima. Svi znamo da je sve više pretile djece, a sport im može pomoći da žive zdravije – zaključio je Ude kojem društvo u sportskoj dvorani Sokol prave i najmlađi požeški gimnastičari i gimnastičarke kojima rado pomaže savjetima ili demonstracijama vježbi.

0 Comment

Send a Comment