Treći mjesec za redom u brestovačkom kraju nije rođeno ni jedno dijete

Autor: D.K.

Novorođena bebaPOŽEGA – Prema podacima dobivenim od Opće županijske bolnice Požega tijekom kolovoza ove godine rođeno je 29 u rujnu 35, a u listopadu 30 beba. Nije baš ohrabrujući podatak da je petero djece rođeno manje nego u listopadu u odnosu na rujan, a koliko može biti ohrabrujući podataka da je rođeno jedno dijete više u odnosu na kolovoz to je teško komentirati. Ono što je svakako zabrinjavajuće to je da se brestovačka općina ne može već treći mjesec za redom pohvaliti s niti jednom novorođenom bebom. U kojem pravcu demografski pokazatelji vode tu općinu samo se može pretpostaviti što u svakom slučaju nikako nije dobro.

Sa čaglinskog područja u rujnu je stigao ohrabrujući podatak kada se rodilo dvoje djece ali je listopad pokvario statistiku jer ni jedna obitelj nije dobila niti jedno novorođenče. Sa područja grada Kutjeva i općine Jakšić, također ne dolaze dobri pokazatelji. U listopadu nije rođena niti jedna beba dok je u kaptolačkoj općini rođeno četvero djece, što je nešto bolja statistika u odnosu na rujan mjeseca kada je rođena samo jedna beba.

Zabrinjavajuće je svakako i u veličkoj općini jer je u listopadu rođeno samo dvoje djece dok je u kolovozu rođeno troje, a u rujnu petero. Evidentan je manji broj novorođenih na pleterničkom području, u listopadu petero dok je u kolovozu rođeno sedam, a u rujnu devet beba.

Grad Požega jedino bilježi blagi rast novorođenih iz mjeseca u mjesec. U kolovozu je rođeno osmero, u rujnu dvanaest, a u listopadu 19 je novorođenih.

Ukupno gledajući područje Požeštine u listopadu je rođeno 18 curica i 12 dječaka. Evidentno je da se u prosjeku, gledajući zadnja tri mjeseca (kolovoz-listopada) rodilo više curica, njih 49 dok je rođeno 45 dječaka.

Ovi pokazatelji bi trebali biti zabrinjavajući jer je evidentno da populacijska politika ne ide u dobrom smjeru iz kojeg je razloga potrebno tražiti žurne reakcije od svih nadležnih institucija kako bi se poduzele populacijske mjere i popravili demografski pokazatelji. U svakom slučaju treba na sve moguće načine motivirati mlade obitelji kako bi se odlučile za povećanje broja svojih članova jer je jedino tim načinom moguće popraviti natalitet na ovim prostorima.

/Foto: Ilustracija/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot