Trebaju li požeški turistički radnici ovih dana posjetiti Novu Gradišku i vidjeti kako se manifestacije organiziraju /FOTO/

Autor: D.K.

Put nas je nanio u susjednu nam Novu Gradišku. Povod uvijek isti sredinom kolovoza – tradicionalna ljetna priredba Novogradiško glazbeno ljeto. Imali smo što vidjeti i čuti. Prvoga dana renomirani Parni valjak sa deset tisuća posjetitelja, drugoga dana Tri mušketira tj. Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković i Mladen Grdović nastupiše pred praktički istim brojem gledatelja među kojima su obje večeri bili i brojni iz požeškog kraja.

Oko pozornice ambijent ugodan oku, deseci visokih barskih stolova, ugostiteljska ponuda sedam tamošnjih obrtnika, brojni štandovi sa ukrasnim predmetima, suvenirima, slatkišima, konfekcijskim predmetima, igračkama itd.

Tu je ogromna pozornica sa profesionalnom rasvjetom i razglasom, a ni stotinu metara od nje impozantan video zid veličine tridesetak četvornih metara na kojemu su projekcije(prijenos) sa pozornice!

Gledajući sve to u nama, koji dakako volimo svoj grad, izazvana je zavist tim prije što je riječ o manjem gradu i sredini no što je požeška. Stoga susjedi zaslužuju sve čestitke, ponajprije njihova Turistička zajednica koja je nositelj svega toga.

Možda bi bilo dobro da se požeški turistički radnici okrenu oko sebe i pohode druge sredine kako bi vidjeli, kada to već ne prate  putem medija ili na druge načine, što drugi rade. Nekima korona nije izgovor jer cijelo ljeto imaju priredbe, koncerte i razne sadržaje. Nije sramota koristiti iskustva drugih. Sramota je primati visoku plaću, a malo ili ništa odraditi i imati dobar izgovor za sve to.

Mišljenja smo da bi gradonačelnik Požege, koji je po funkciji predsjednik Turističke zajednice grada, zasigurno dao službeni automobil da se neka požeška “turistička” gospoda provozaju u Novu Gradišku, možda bi im platio i  dnevnice, jer još stignu. Gradiško glazbeno ljeto traje još dan-dva. Bit će tu još Doris Dragović, Željko Samardžić, Satir i još poneko poznato glazbeno ime. Sigurni smo da bi taj put donio pomake, ako ne djelom, onda barem u nečijim glavama!

Fotografije govore samo o dijelu ugođaja koji je pripremljen za posjetitelje, a prostor je tijekom nastavka večeri i nastupa poznatih pjevača bio popunjen do zadnjeg mjesta.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot