Tradicionalna odbojkaška utakmica između oženjenih i neoženjenih mještana Lukača 35. godinu za redom

Autor: D.K.

LUKAČ – Tradicionalna odbojkaška utakmica između oženjenih i neoženjenih mještana Lukača ove godine je odigrana po 35 puta. Počeci igranja odbojke u Lukaču kreću sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća, koje se nastavilo osnivanjem odbojkaškog kluba Lukač. Asfaliranjem odbojkaškog igrališta 1980. godine, a već i 1981. kreće utakmica  oženjenih i neoženjenih i sve ove godine na Uskrs, bez obzira na vremenske uvjete, takve se revijalne utakmice odigravaju.

Od osnutka odbojkaški klub Lukač sudjelovao je u ligi bivše općine Požega i mnogim turnirima davnih godina prije Domovinskog rata koji su održavani u dvorani Grabrik i na rekretivnom centru Požega. kasnije odbojkaški klub nastupa u županijkoj ligi Požega u organizaciji Požeškog sportskog saveza. uz nastupe na odbojkaškim turnirima i Županijkoj ligi.

Odbojkaši Lukača organiziraju i susrete s Tornjem i Bjeliševcem, mjestima u kojima se također igraju takve i slične odbojkaške utakmice. Prošle su godine Lukačani bili domaćini jednom takvom susretu na kojem su nastupili i odbojkaši iz Kutjeva.

/Tekst i foto: Mario Bošnjak/

6

Više iz kategorije