Tradicija koju članovi KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Velike njeguju 25 godina (foto galerija)

Autor: DK

VELIKA – Još je jedna hvalevrijedna međunarodna manifestacija iza nas „Čuvajmo običaje zavičaja“ na kojoj je nastupilo jedanaest kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske, BiH i Mađarske. Veliki broj posjetitelja i ove je godine došlo bodriti nastupe folkloraša uživajući u izvedbama plesova i slušajući izvorne pjesme iz raznih krajeva.

Budući da se radi o značajnoj obljetnici prigodne darove primili su ini najzaslužniji koji su svojim doprinosom pomagali kako bi tradicionalna manifestacija dobivala što više na značaju i prepoznatljivosti.

Predsjednik KUD-a Ivan Goran Kovačić Stano Raguž i načelnik općine Velika Vlado Boban uručili su prigodne darove Milanu Filiopčeviću, Nadi i Željku Franculiću, KUD-u iz Raše, Antunu Kovačeviću te Limenoj glazbi iz Vodica koji su po prvi puta došli na manifestaciju obećavši da će se odazvati i naredne godine.

25. Međunarodnu smotru folklora otvorio je zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinad Troha nakon čega su uslijedili nastupi folkloraša koji su oduševili su brojnu publiku.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: