Tko i u koju svrhu može dobiti propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta!?

Autor: DK

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite RH od dana 23. ožujka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj propusnice koje su potrebne prilikom ulaska i izlaska s područja, a koje se odnose na vitalne obiteljske razloge (pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, kupovina hrane i osnovnih potrepština) bit će moguće dobiti u prostorijama Grada Požege, Odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje (prizemlje) svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati.

Nadležnosti za izdavanje ostalih propusnica možete pogledati u Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj:

 – promet i kretanje nužno za opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, zatim za potrebe izvješćivanja javnosti, putovanja na posao i posla, ukoliko je ono neophodno, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 – propusnicu izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi

– stanovnika koji zahtjeva hitnu medicinsku skrb – propusnice izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine

Propusnice koje su potrebne prilikom ulaska i izlaska s područja mjesta stanovanja, a koje se odnose na vitalne obiteljske razloge bit će moguće dobiti u prostorijama pripadajuće gradske odnosno općinske uprave u redovitom radnom vremenu.

Na svom Facebook profilu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić na slijedeći način je pojasnila zakonsku odredbu:

️ svi stanovnici s područja Grada Pleternice (sva naselja) mogu se kretati po području Grada Pleternice. Dakle, možete doći u trgovinu u Pleternicu (ili Frkljevce ili bilo koje drugo naselje na području grada) no ne možete ići u trgovinu u Požegu ili Slavonski Brod npr.

️ poslodavci (tvrtke): ukoliko imate djelatnike s područja drugih općina i gradova trebate im napisati propusnice da mogu putovati na posao i s posla. Isto tako rečeno mi je da svoju robu možete voziti; sami si pišete propusnice (potpis, pečat obavezno trebaju biti na propusnici)

️ liječnici obiteljske medicine izdaju propusnice za putovanja vezana uz liječenje

➡️ stožer civilne zaštite (načelnik stožera: Domagoj Katić, tel: 251-046 ili mail: domagoj.katic@pleternica.hr od 7:00-15:00 sati) za slučajeve iz čl. 2, točke E ove odluke, dakle za pružanje skrbi djeci ili starijim osobama, kupnje hrane i osnovnih potrepština. Napominjem da stožer civilne zaštite NEĆE izdavati propusnice ni za kakve druge slučajeve osim onih pripisanih Odlukom. Dakle ono što možete nabaviti na području našeg grada, nabavite na području našeg grada.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: