Tjedan psihologije od 17. veljače donosi niz predavanja, radionica i drugih sadržaja

Autor: Jelenko Topić

Društvo psihologa Požega po 13. puta organizira tradicionalni Tjedan psihologije. Sadržajno on je kao i prethodni bogat događanjima koja se priređuju na više lokacija.

Tako u ponedjeljak 17. veljače počinje izložba knjiga iz područja psihologije u knjižnici OŠ Antuna Kanižlića, te u Katoličkoj osnovnoj školi radionica “Ja i moji izbori” s ciljem da se kroz procese samospoznaje otkriva, istražuje i preispituju vlastiti interese, sklonosti, kao i opažanje vlastitih talenata koji olakšavaju donošenje ispravne odluke. Voditelj će biti od 8 sati Ana Matković, dipl. psiholog.

  “Strah i ja” cilj je radionice osvijestiti strahove i pronaći načine za suočavanje s njima, a održava se u OŠ Antuna Kanižlića u 8.45 sati pod vodstvom Anite Zec Kresina, dipl. psiholog – prof.

  “Kvalitetna veza” je radionica u Ekonomskoj školi u terminima od 8.45 i 10.40 sati s ciljem analize uvjerenja o bliskim vezama koja učenici imaju, a poraditi će se na stvaranju dojma kvalitetne veze te prezentirati važnost komunikacijskih vještina. Radionica će biti i u dislociranom odjelu Ekonomske škole u Pleternici u 11.30 sati, a voditelji će biti Nikolina Bodolović, mag. psych. i Iva Grgić, mag. psych.

 Pod nazivom  “Žene i muškarci: razvoj sličnosti i razlika” održat će se predavanje za građane o razvoju mozga i različitim utjecajima koji dovode do razlika između spolova, a bit će u Gradskoj knjižnica Pakrac u 17 sati pod vodstvom Nataše Major, prof. psihologije.

U Kutjevu će biti radionica “Mali koraci za sreću” s ciljem poticanja pozitivnih emocija i usmjeravanja na ponašanja koja povećavaju kvalitetu života i osjećaj zadovoljstva. Mjesto je Matica umirovljenika  u  18 sati, a vodit će je Silvija Crnković, prof. psihologije i Ana Helena Galić, mag. psych.

 U utorak 18. veljače  je radionica od 15.45 sati u Srednjoj školi Pakrac pod nazivom „Kako se riješiti stresa?” kojoj je cilj prepoznati znakove stresa i naučiti kako se nositi sa stresom, a vodit će je za učenike trećeg razreda Nives Cegledi mag. psych. i  Anja Sliško, mag. psych

 “Razumijevanje tuđih osjećaja”  je radionica radi razvijanje empatije kako bi se podigla razina svakodnevnog funkcioniranja. Bit će u Odgojnom zavodu u Požegi u 16:30 sati pod vodstvom Snježane Fridrih Šimić, dipl. psiholog, a namijenjena je maloljetnicama te ustanove.

 ”Zašto je dobro suosjećati  sa sobom?”  je prikaz koncepta samosuosjećanja, a održat će se u “Mozaiku” Agenciji za psihologijske usluge(M.Gupca 12, Požega) od 17.30 do 19 sati pod vodstvom Barice Urh, mag. psih. i Magdalene Živković, dipl. psih.

 “Zrelost i odgovornost u postupcima” je radionice s ciljem da se osvijesti važnost odgovornog ponašanja. Održava se u Poljoprivredno prehrambenoj školi Požega u 18:10 sati, vode je Marija Krip, univ.spec.klin.psih., Lidija Soldo, mag.psih. i Antun Soldo, bacc. therap. occup.

 Nadalje u srijedu 19. veljače je predavanje „Emocionalna inteligencija i kompetencija-zašto nam je važna u svakodnevnom životu?” u Hrvatskoj gospodarskoj komori Požega od 18 sati, a održat će ga prof. dr. sc. Vladimir Takšić.

Slijedećeg dana(četvrtak) 20. ovog mjeseca je radionica ”Kako davati i primati kritiku”. Cilj je poučiti učenike kako i kada ispravno upućivati kritiku, prezentirati sendvič tehniku te poučiti o važnosti primanja kritike kao povratne informacije, a voditelj je u Katoličkoj gimnaziji od 13 sati Nikolina Bodolović, mag. psych.  

 “Bontonologija” je radionica s ciljem primijene pravila lijepog i uljudnog ponašanja prema korisnicima usluga, ali i ljudima u svakodnevnim situacijama. Bit će u Obrtničkoj školi Požega u 14:05 sati pod vodstvom Zrinka Fišer, mag. Psych, a namijenjena učenicima drugog razreda škole (konobar).

Nadalje slijedi radionica “Moje vrijednosti i vrline” kojoj je cilj rad na jačanju samopouzdanja, osvještavanje  osobnih kvaliteta i pozitivnih snaga koje su polaznicama radionice pomagale u suočavanju s bolešću. Održava se u Klubu žena liječenih na dojci(Zavod za javno zdravstvo , Županijska 9) u 16.30 sati, a vode ju Marija Krip, univ.spec.klin.psih. i Silvija Crnković,  prof. psihologije.

Dan kasnije u petak 21. veljače pod nazivom “Prihvaćam i zastupam različitosti” je radionica, a cilj joj  je potaknuti prihvaćanje i empatiju među učenicima. Mjesto održavanja je Obrtnička škola, Požega u 08:00 sati, a voditelj je Zrinka Fišer, mag. Psych.  

U nastavku toga dana je u Srednjoj školi Pakrac od 13.10 sati radionica “Mindfulness” kojoj je cilj ovladati tehnikama koncentracije te naučiti primijeniti tehnike opuštanja u stresnim situacijama kojoj su voditelji Nives Cegledi, mag. psych. i Anja Sliško, mag. psych.

Nadalje “Perceptivne varke” s ciljom da osvijestiti učenike o subjektivnosti percepcije je radionica u OŠ Braće Radića Pakrac u 12.20 sati, a vodi je Nataša Major, prof. psihologije.

 “Bontonologija” je radionica radi primijene pravila lijepog i uljudnog ponašanja prema korisnicima usluga, ali i ljudima u svakodnevnim situacijama. Održava se požeškoj Obrtničkoj školi od 15 sati pod vodstvom Zrinke Fišer, mag. Psych. Namijenjena učenicima trećeg razreda (hotelijersko-turistički komercijalist).

 U OŠ A. Kanižlića od 15.15 sati je radionica “Internet i mi” s ciljem da se osvijeste prednosti i rizike korištenja interneta te pozitivne i potencijalne negativne posljedice vlastitog ponašanja na internetu. Vodi je Anita Zec Kresina, dipl. psiholog – prof.

 Za maloljetnice Odgojnog zavoda u Požegi od 16.30 sati je namijenjena radionica „Kognitivne distorzije” kako bi se naučile što su kognitivne distorzije i kako utječu na naše ponašanje, a vodi je Snježana Fridrih Šimić, dipl. psiholog

Na kraju je predavanje „Psihologija novca i potrošnje” u Hrvatskoj gospodarskoj komori Požega u 18 sati,  a održat će ga dr.sc. Zvonimir Galić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88