Tjedan psihologije od 17. veljače donosi niz predavanja, radionica i drugih sadržaja

Autor: Jelenko Topić

Društvo psihologa Požega po 13. puta organizira tradicionalni Tjedan psihologije. Sadržajno on je kao i prethodni bogat događanjima koja se priređuju na više lokacija.

Tako u ponedjeljak 17. veljače počinje izložba knjiga iz područja psihologije u knjižnici OŠ Antuna Kanižlića, te u Katoličkoj osnovnoj školi radionica “Ja i moji izbori” s ciljem da se kroz procese samospoznaje otkriva, istražuje i preispituju vlastiti interese, sklonosti, kao i opažanje vlastitih talenata koji olakšavaju donošenje ispravne odluke. Voditelj će biti od 8 sati Ana Matković, dipl. psiholog.

  “Strah i ja” cilj je radionice osvijestiti strahove i pronaći načine za suočavanje s njima, a održava se u OŠ Antuna Kanižlića u 8.45 sati pod vodstvom Anite Zec Kresina, dipl. psiholog – prof.

  “Kvalitetna veza” je radionica u Ekonomskoj školi u terminima od 8.45 i 10.40 sati s ciljem analize uvjerenja o bliskim vezama koja učenici imaju, a poraditi će se na stvaranju dojma kvalitetne veze te prezentirati važnost komunikacijskih vještina. Radionica će biti i u dislociranom odjelu Ekonomske škole u Pleternici u 11.30 sati, a voditelji će biti Nikolina Bodolović, mag. psych. i Iva Grgić, mag. psych.

 Pod nazivom  “Žene i muškarci: razvoj sličnosti i razlika” održat će se predavanje za građane o razvoju mozga i različitim utjecajima koji dovode do razlika između spolova, a bit će u Gradskoj knjižnica Pakrac u 17 sati pod vodstvom Nataše Major, prof. psihologije.

U Kutjevu će biti radionica “Mali koraci za sreću” s ciljem poticanja pozitivnih emocija i usmjeravanja na ponašanja koja povećavaju kvalitetu života i osjećaj zadovoljstva. Mjesto je Matica umirovljenika  u  18 sati, a vodit će je Silvija Crnković, prof. psihologije i Ana Helena Galić, mag. psych.

 U utorak 18. veljače  je radionica od 15.45 sati u Srednjoj školi Pakrac pod nazivom „Kako se riješiti stresa?” kojoj je cilj prepoznati znakove stresa i naučiti kako se nositi sa stresom, a vodit će je za učenike trećeg razreda Nives Cegledi mag. psych. i  Anja Sliško, mag. psych

 “Razumijevanje tuđih osjećaja”  je radionica radi razvijanje empatije kako bi se podigla razina svakodnevnog funkcioniranja. Bit će u Odgojnom zavodu u Požegi u 16:30 sati pod vodstvom Snježane Fridrih Šimić, dipl. psiholog, a namijenjena je maloljetnicama te ustanove.

 ”Zašto je dobro suosjećati  sa sobom?”  je prikaz koncepta samosuosjećanja, a održat će se u “Mozaiku” Agenciji za psihologijske usluge(M.Gupca 12, Požega) od 17.30 do 19 sati pod vodstvom Barice Urh, mag. psih. i Magdalene Živković, dipl. psih.

 “Zrelost i odgovornost u postupcima” je radionice s ciljem da se osvijesti važnost odgovornog ponašanja. Održava se u Poljoprivredno prehrambenoj školi Požega u 18:10 sati, vode je Marija Krip, univ.spec.klin.psih., Lidija Soldo, mag.psih. i Antun Soldo, bacc. therap. occup.

 Nadalje u srijedu 19. veljače je predavanje „Emocionalna inteligencija i kompetencija-zašto nam je važna u svakodnevnom životu?” u Hrvatskoj gospodarskoj komori Požega od 18 sati, a održat će ga prof. dr. sc. Vladimir Takšić.

Slijedećeg dana(četvrtak) 20. ovog mjeseca je radionica ”Kako davati i primati kritiku”. Cilj je poučiti učenike kako i kada ispravno upućivati kritiku, prezentirati sendvič tehniku te poučiti o važnosti primanja kritike kao povratne informacije, a voditelj je u Katoličkoj gimnaziji od 13 sati Nikolina Bodolović, mag. psych.  

 “Bontonologija” je radionica s ciljem primijene pravila lijepog i uljudnog ponašanja prema korisnicima usluga, ali i ljudima u svakodnevnim situacijama. Bit će u Obrtničkoj školi Požega u 14:05 sati pod vodstvom Zrinka Fišer, mag. Psych, a namijenjena učenicima drugog razreda škole (konobar).

Nadalje slijedi radionica “Moje vrijednosti i vrline” kojoj je cilj rad na jačanju samopouzdanja, osvještavanje  osobnih kvaliteta i pozitivnih snaga koje su polaznicama radionice pomagale u suočavanju s bolešću. Održava se u Klubu žena liječenih na dojci(Zavod za javno zdravstvo , Županijska 9) u 16.30 sati, a vode ju Marija Krip, univ.spec.klin.psih. i Silvija Crnković,  prof. psihologije.

Dan kasnije u petak 21. veljače pod nazivom “Prihvaćam i zastupam različitosti” je radionica, a cilj joj  je potaknuti prihvaćanje i empatiju među učenicima. Mjesto održavanja je Obrtnička škola, Požega u 08:00 sati, a voditelj je Zrinka Fišer, mag. Psych.  

U nastavku toga dana je u Srednjoj školi Pakrac od 13.10 sati radionica “Mindfulness” kojoj je cilj ovladati tehnikama koncentracije te naučiti primijeniti tehnike opuštanja u stresnim situacijama kojoj su voditelji Nives Cegledi, mag. psych. i Anja Sliško, mag. psych.

Nadalje “Perceptivne varke” s ciljom da osvijestiti učenike o subjektivnosti percepcije je radionica u OŠ Braće Radića Pakrac u 12.20 sati, a vodi je Nataša Major, prof. psihologije.

 “Bontonologija” je radionica radi primijene pravila lijepog i uljudnog ponašanja prema korisnicima usluga, ali i ljudima u svakodnevnim situacijama. Održava se požeškoj Obrtničkoj školi od 15 sati pod vodstvom Zrinke Fišer, mag. Psych. Namijenjena učenicima trećeg razreda (hotelijersko-turistički komercijalist).

 U OŠ A. Kanižlića od 15.15 sati je radionica “Internet i mi” s ciljem da se osvijeste prednosti i rizike korištenja interneta te pozitivne i potencijalne negativne posljedice vlastitog ponašanja na internetu. Vodi je Anita Zec Kresina, dipl. psiholog – prof.

 Za maloljetnice Odgojnog zavoda u Požegi od 16.30 sati je namijenjena radionica „Kognitivne distorzije” kako bi se naučile što su kognitivne distorzije i kako utječu na naše ponašanje, a vodi je Snježana Fridrih Šimić, dipl. psiholog

Na kraju je predavanje „Psihologija novca i potrošnje” u Hrvatskoj gospodarskoj komori Požega u 18 sati,  a održat će ga dr.sc. Zvonimir Galić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: