Preko tisuću snimanja do sada na novoj magnetnoj rezonanci u požeškoj bolnici (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Jedno od većih i vrijednih financijskih ulaganja u Opću županijsku bolnicu Požega zasigurno je nabavka nove magnetne rezonance na kojoj zavide i za kojom kao takvom žude brojne druge zdravstvene ustanove iz drugih dijelova Republike Hrvatske jer bi željeli imati takvu opremu poput ove koja je “izlobirana” i dobivena u Požegi.

Pregledi i službeni rad s novom magnetnom rezonancom započeo je 14.prosinca 2015. godine od kada je do ovih dana izvršeno 1.180 pregleda što je u prosjeku preko 20 pregleda dnevno. Magnetna rezonanca je u punoj funkciji po ponedjeljka do petka, a vikendima, subotom, nedjeljom i blagdanima, prema potrebi i hitnosti.

Uz medicinsko osoblje, inženjere i tehničare na magnetnoj rezonanci radi 6 specijalista radiologa koji su prisutni na snimanjima te očitavaju snimke i pišu nalaze.

Novi uređaj, magnetna rezonanca, je snage magnetskog polja 1,5 tesla koji je zamijenjen, a donedavni uređaj koji je bio u požeškoj bolnici bio je snage 0,35 tesla.

Moderan i među najmodernijim uređajima izazvao je veliku zainteresiranost pacijenata koji žele preglede obaviti baš na novoj magnetnoj rezonanci, a pacijenti na snimanja dolaze i oni koji su izvan Požege i Požeštine.

Na snimanje čeka veliki broj pacijenata, preko tisuću kako su nam potvrdili iz požeške bolnice tako da je lista čekanja od pet do šest mjeseci. Da li se može nešto poduzeti i ubrzati odnosno smanjiti lista čekanja sada je o tome tešško govoriti. Vidljivo je da se radi gotovo punim kapacitetom što na čemu treba zahvaliti medicinskom i liječničkom osoblju, a neizostavno treba uputiti zahvalu onome tko je izlobirao milijunska sredstva I da takav uređaj zauzme mjesto baš u Požegi, a to je, htjeli to neki priznati ili ne, tadašnji, a i sadašnji, zastupnik u Hrvatskom saboru Zdravko Ronko u čemu je sigurno na neki način dao doprinos i bivši zamjenik ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijan Cesarik.

Više iz kategorije