Tijelovska procesija ulicama grada Požege (foto galerija)

Autor: DK

POŽEGA – Jučer je na svetkovinu Tijelova požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević u suslavlju sa kanonicima, svećenicima biskupijskih ustanova te župnicima i župnim vikarima župa s područja grada Požege predvodio u požeškoj Katedrali svečano euharistijsko slavlje nakon kojeg je krenula je tijelovska procesija s Presvetim od Katedrale preko glavnog požeškog trga do franjevačke crkve.

U procesiji su uz brojne vjernike sudjelovali i ovogodišnji đakoni, ređenici za svećenike, redovnici i redovnice, ovogodišnji krizmanici i prvopričesnici te predstavnici više udruga, vatrgasaca, vojske i policije.

Hodeći u procesiji svoju vjeru su očitovali i pridodali posebnu ljepotu tradiciji djeca dječjih vrtića, koja su osipala latice cvijeća ulice kojima je hodila procesija, i učenici Osnovne katoličke škole koja su bila obučena u narodne nošnje među kojima su bili i predstavnici županije Požeško-slavonske i grada Požege, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Ferdinand Troha te požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Ispred zgrade Biskupije održan je prigodan duhovni proslov uz pjevanje psalma i duhovnih pjesama s posebnom molitvom i blagoslovom s Presvetim za Grad i Domovinu. U franjevačkoj crkvi nakon molitve otpjevana je pjesma Tebe Boga hvalimo nakon čega je uslijedio blagoslov uz zahvalu biskupa svima koji su sudjelovali na prigodnom slavlju.

no images were found

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: