Tamburašima iz Kaptola za prvi jubilej općina darivala tambure, a dodijeljene su zahvalnice i priznanja

Autor: Jelenko Topić

Tek nam je pet – naziv je koncerta Kaptolačkog tamburaškog orkestra kojim je proslavio pola desetljeća rada, a u toj prigodi općina Kaptol im je darivala dvije tambure koje je uručio predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević.

-Općina je ponosna na vaš rad jer ste čuvari naše tradicije pa će vam i ubuduće biti od pomoći – rekao je Dario Lončarević čestitajući orkestru jubilej.

Predsjednik Kaptolačkog tamburaškog orkestra, osnovanog 2016. godine pri Osnovnoj školi Vilima Korajca da bi ubrzo prerastao u samostalnu udrugu, Tihomir Šmitpeter uručio je zahvalnice za potporu i suradnju općini kaptol, TZ Zlatni Papuk i TS Paori, te priznanja za dugogodišnju aktivnost Vanesi Podnar i osnivačici i dirigentici Ani Šmitpeter za predan rad. Tada je rekao da su kroz ovih pet godina imali 440 proba što je prosječno 88 godišnje, te 55 nastupa ili 11 godišnje.

Koncert orkestra, koji broji 30 članova, te gostiju održan je u dvorani škole, a nastupili su veliki i srednji orkestar, te kao gosti tamburaši Paori iz Požege- debitanti Zlatnog glasa zlatne doline 2021.

Uz orkestar kojim je dirigirala Ana Šmitpeter kao solisti nastupili su Filip Matijević, Luka Samardžić, Ivana Matijević i Blaž Barišić Baki. Moglo su čuti izuzetno dobrih izvedbi zahtjevnih skladbi, ali i popularnih tamburaških pjesama što je gledateljstvo toplo pozdravilo.

Cilj djelovanja orkestra je prenošenje ljubavi prema glazbi, te provođenje projekata kao što su gostovanja, festivali i slično. Potporu u radu daju im kaptolačka općina, Požeško-slavonska županija, škola V. Korajca, TZ Zlatni Papuk, Češka beseda i sponzori.

Foto: T.Š.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek