Tamburaši „Indigo“ iz Švicarske najavili dolazak na „Zlatni glas zlatne doline 2020.“ u Kaptol

Autor: Jelenko Topić

Tamburaški sastav „Indigo“ je osnovan u švicarskom gradu Luzernu početkom 2016. godine i ima pet članova. Oni su svi porijeklom Slavonci dijelom iz okoline Nove Kapele.

Sadašnja postava se sastoji od prima (Roko Jurčević) , prvi basprim (Tomislav Aničić) , drugi basprim (Daniel Aničić), bas (Antun Filipović), te bugarija (Marko Filipović).

Oni su 2000. godine krenuli svirati u KUD „Kolovrat“ iz Luzerna, a nakon nekoliko godina su  se odlučili osnovati samostalni sastav „Kolovrat“. Imali su nastupe po cijeloj Švicarskoj i svirali puno zabava, vjenčanja, krstitki, rođendana, itd… Taj sastav je djelovao do kraja 2015.

Krajem 2015 godine, mlađa generacija odlučila je osamostaliti se i osnovati novi bend TS „Indigo“. Mladi dečki su većinom rođeni u Švicarskoj, a drže do hrvatskih običaja i kulture.

Do sada su snimili nekoliko vlastitih pjesama. „Samo pitaj tamburaše“ su izveli na „Festivalu šokačke pjesme“ 2018. godine u Županji, a još su njihove pjesme „Leti leti golubice“ i najnovija „Gdje postojiš ti“ zajedno sa Zvonkom Kvesićem.

Ovih dana kontaktirali su umjetničko rukovodstvo Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ te najavili dolazak na taj festival u Kaptol 8. svibnja iduće godine.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: