UZ SVJETSKI DAN UČITELJA NA HTV-u GLEDATELJI DALI FAVORITE: Među troje najboljih je požeška učiteljica Branka Horvat

Autor: DK

POŽEGA/ZAGREB – Hrvatska televizija, odnosno urednička ekipa popularne emisije „Hrvatska uživo“ u povodu Dana učitelja, pozvala je svoje gledatelje da nominiraju najboljeg učitelja ili učiteljicu. Odaziv je bio velik, nominacija je bilo mnogo, uz puno lijepih riječi i zahvala. Ekipa emisije odabrala je smo troje među njima.

Jedna od njih je Požežanka Branka Horvat zaposlena u Glazbenoj školi Požega, u svome kraju poznata je kao višegodišnja dirigentica pjevačkih zborova u župama, zatim zbora HKUD „Vijenac“ u Požegi, a sa školskim zborom osvojila je niz nagrada na međunarodnim nastjecanjima, te domaćih nagrada.

S gotovo pet desetljeća postojanja, Glazbena škola u Požegi može se pohvaliti da su upravo mnogobrojni vrhunski glazbenici  svoju izobrazbu započeli upravo u  ovoj glazbenoj školi. Naravno, svega toga ne bi bilo bez nastavnika, profesora. Uz baroknu kantatu, ugodnu i opuštenu atmosferu, ovim srednjoškolcima  učiti povijest glazbe mnogo je lakše, naravno uz svoju omiljenu profesoricu.

Vidjeviš objavu „Hrvatske uživo“,  njezini učenici u trenu su odlučili prijaviti svoju najučiteljicu. Ona je odlična profesorica zbog toga što, mi smo ovako malo živahniji I ona nas uspije dovesti u red i ako ima nekakvo nezanimljivo gradivo, ona nam ga približi. Samopouzdana osoba, nekad temperamentna, daje sebe totalno u posao…

A svoje znanje Branka ona prenosi već punih 28 godina. I to iz povijesti glazbe, sviranja partitura, a ujedno vodi i mješoviti zbor. Mnogobrojne nagrade na natjecanjima zborova požeška Glazbena škola može zahvaliti upravo ovoj profesorici.

S velikim veseljem dolazim raditi, a mislim da djeca to osjete, i to mladi osjete s kojima radim i ta neposrednost i sve skupa ustvari je ključ uspjeha- kaže Branka koja je dobila i bećarac na dar, kaže ova  najučiteljica.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: