Svi trebamo homogeno djelovati

Autor: DK

POŽEGA – Subotnje euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali koju je predvodio biskup Antun Škvorčević prethodilo Danu županije Požeško-slavonske i današnjoj svečanoj sjednici skupštine Požeško-slavonske županije koja je održana u Gradskom kazalištu Požega. Prije sjednice položeni su kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade.

Na početku svečane sjednice sve nazočne je pozdravila predsjednica Županijske skupštine dr.sc Mirela Mezak-Stasny.

-Osobita mi je čast u ovom svečanom trenutku za Požeško–slavonsku županiju biti na ovom mjestu i stvarati, doduše, u malim okvirima, hrvatsku povijest – rekla je predsjednica Skupštine Mezak-Stasy nadalje istaknuvši kako je Županijska skupština predstavničko tijelo koje čini osnovnu  okosnicu naše Županije. Drugim riječima, županijski vijećnici su glasnici naših građana, izabrani pojedinci od strane građana Požeško-slavonske županije koji savjesno i predano trebaju zastupati interese žitelja naše Županije.

-Dok sam ja u statusu predsjednice Županijske skupštine, borit ću se, koliko je u  mojoj moći, za, prethodno navedeno, homogenizirano djelovanje, nadilaženje stranačkih programa i postulata te poštivanje osnovnih dokumenata i akta Županije. Vijećnički mandat nije posao, već poziv i vjerujem kako svi vijećnici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije dijele moje mišljenje – naglasila je Mezak-Stasy.

Nazočnima se obratio i župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomšević koji je kao i uvijek prvo pozdravio roditelje i rodbinu poginulih branitelja.

-Danas, u osobito svečanom trenutku dok obilježavamo dan Požeško – slavonske županije,  prisjećamo se svih slavnih i velikih povijesnih datuma i događaja kroz koje je više od 8 stoljeća povijesti naša županija prolazila. Neizbrisiv trag u sveukupnoj hrvatskoj povijesti ostavili su velikani naše županije u kulturnom, gospodarskom, znanstvenom i javnom životu.  Tu posebno mjesto zauzimaju oni koji su svoje živote utkali u domovinu u kojoj danas živimo, suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Stoga im i na današnji dan iskazujemo posebnu čast i pijetet, suosjećajući sa njihovim obiteljima. I zato im i sa ovoga mjesta kažem: Hvala vam na žrtvi koju ste podnijeli i koju svakim danom podnosite živući bez svojih najmilijih, hvala vam na hrabrim hrvatskim vitezovima – u svom je obraćanju rekao župan Tomašević.

-Požeško – slavonska županija, kao jedinica regionalne samouprave, i grad Požega, kao njezino administrativno središte, vama, dragi gospodarstvenici, uvijek će biti spremni dati potporu i sve što je potrebno kako bi se nesmetano razvijali i ulagali u nove projekte. Budimo podrška jedni drugima, zbog naše djece, zbog naše budućnosti. Ja vam, sa ovoga mjesta, mogu obećati maksimalan angažman mene kao župana i svih mojih suradnika jer mi ovdje živimo, radimo, stvaramo obitelji, imamo dom. Požeško – slavonska županija je naš dom! A dom znači sigurnost, ljubav i sreću – naglasio je Tomašević.

U prigodi Dana županije dodijeljene su i nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima koje su uručili predsjednica Skupštine dr.sc. Mirela Mezak Stasny i župan Alojz Tomašević.

Nagrada za životno djelo dodijeljena  posmrtno brigadiru Hrvatske vojske Antunu Božiću koju je primila njegova sestra Marija Bajt i general pukovniku u mirovini Miljenku Crnjcu, koju je u njegovo ime primio njegov sin Mislav.

Godišnju nagradu dobio je Lovački savez Požeško-slavonske županije koju je u ime saveza primio predsjednik Zdravko Vujnović te Poduzetnički centa Pakrac iz Pakraca na čelu sa direktoricom Vidom Iličić.

Svečanoj sjednici su se odazvali brojni uzvanici i gosti, župani i dožupani iz drugih županija, saborski zastupnici, gradonačelnici, načelnici općina, gospodarstvenici, predstavnici raznih institucija i političkih stranaka.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: