Svetkovina sv. Terezije Avilske zaštitnice požeške Katedrale

Autor: Požega.EU

POŽEGA – U nazočnosti brojnih vjernika služeno je svečano euharistijsko slavlje i proslavljena je zaštitnica požeške Katedrale sv. Terezija Avilska. Predovitelj misnog slavlja bio je sisački biskup msgr. Vlado Košić a u koncelebraciji su bili biskupi Đakovačko-osječke Metropolije, nadbiskup Đakovačko-osječki msgr. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječki u miru msgr.dr. Marin Srakić, Srijemski biskup msgr. Đuro Gašparović uz biskupa domaćina msgr. Antuna Škvorčevića i brojnih svećenika.

Slavlje je započelo procesijom iz crkve sv. Lovre s moćima sv. Terezije Avilske na kojoj su sudjelovali učenici i djelatnici Katoličke gimnazije u Požegi, kojoj je Sv. Terezija  zaštitnica te učenici Osnovne katoličke škole sa svojim učiteljima i nastavnicima. Da sve bude svečanije svoj doprinos su dali povijesne postrojbe, djeca i odrasli obučeni u narodne nošnje kao i djelatnici HV-a i vatrogasci u odorama.

Nazočni su bili i predstavnici lokalne vlasti predvođeni županom Alojzom Tomaševićem, savjetnikom gradonačelnika dr.sc. Borislavom Miličevićem te zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Antom Šolićem.

Iskrenu dobrodošlicu zaželio je biskup Škvorčević posebice predvoditelju misnog slavlja msgr. dr. Vladi Košiću i drugoj braći u biskupstvu kao i svim svećenicima i vjernicima. Učenici Katoličke gimnazije na poseban su način pozdravili sve biskupe te im uručili cvijeće u znak poštovanja i zahvalnosti na dolasku.

Više iz kategorije