Svetište Gospe od Suza u Pleternici, požeški Svećenički dom i župa Bučje dobivaju potporu Ministarstva regionalnog razvoja

Autor: Jelenko Topić

Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova  i ove je godine odlučilo podijeliti 20 milijuna kuna sufinanciranja za projekt Program ulaganja u zajednicu. To su sredstva za sufinanciranje ulaganja u fizičku infrastrukturu na kojem gotovo sva sredstva redovno dobivaju župe iz čega je vidljivo da se ulaganje u vjersku infrastrukturu na natječaju bodovalo s najviše bodova.

Od 124 prihvaćenih ovogodišnjih projekata njih 110 pripada Katoličkoj crkvi, odnosno od ukupnih 20 milijuna kuna za razvoj zajednice, 17,7 milijuna dodijeljeno je brojnim župama diljem Hrvatske.

Na području Požeštine najveći iznos dobila je župa Svetog Nikole u Pleternici i to 250 tisuća kuna namijenjenih za uređenje kamenog obloga svetišta Gospe od Suza i stepeništa pleterničke župne crkve.

Nadalje iznos od 200 tisuća kuna dobit će Dom Pape Ivana Pavla II u Požegi, poznatiji kao Svećenički dom, a navedena sredstva će se utrošiti za sanaciju krovišta.

Još jedan iznos potpore iz ovog projekta ide u pleternički kraj. Župa Preobraženja Gospodnjeg u Bučju primit će 90 tisuća kuna koje su namijenjene za sanaciju fasade župne kuće u tome selu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »