Svečanost oproštaja od devete generacije maturanata Katoličke škole u Požegi /FOTO/

Autor: Biskupija PZ

U Dvorani sv. Terezije u Požegi održana je Svečanost oproštaja od devete generacije maturanata Katoličke gimnazije.

Osim maturanata u pratnji roditelja i prijatelja, svečanosti je nazočio osnivač škole požeški biskup Antun Škvorčević, predstojnik biskupijskog Ureda za katoličke škole Ivica Žuljević te djelatnici škole na čelu s razrednicima i ravnateljem Ivanom Bedeničićem.

Program su vodile razrednice Milena Škoda i Katarina Soldo Obućina, a svečani ton programu svojim su nastupima dali učenici glazbene škole i naši maturanti.

Nakon uvodne molitve i glazbenog izričaja maturantima i njihovim gostima kratko su se obratili razrednice i ravnatelj škole. Potom je riječi pozdrava i zahvale nazočnima uputio biskup Škvorčević koji je također ohrabrio maturante za sve ono što im tek slijedi.

Nakon pozdravnih govora maturant Filip Kovačić je nastupio s monologom „Izaberi život“ s kojim je ove godine predstavljao školu na državnoj smotri LiDraNo.

Brigom profesorice Martine Gucek svim maturantima koji su ostvarili uspjehe na različitim natjecanjima uručene su nagrade, a Nastavničko vijeće je proglasilo Mateu Pauković najboljom učenicom generacije. Matea je u ime maturanata izrekla zahvalni govor upućen svima koji su doprinijeli njihovu rastu: od biskupa, preko školskih djelatnika, do roditelja i prijatelja.

Potom je članica dramske družine Paula Kosac nastupila kazivanjem djela pod nazivom „Kist“.

Vrhunac večeri svakako je bila – podjela svjedodžbi i upis u Knjigu prijatelja škole.

Na samom kraju Matea Pauković se predstavila kazivanjem poezije „Igračka vjetrova“, a svečanost je završila himnom „Gaudeamus“ i zajedničkim fotografiranjem.

Susret maturanata, roditelja i njihovih prijatelja s djelatnicima škole nastavio se zajedničkim i opuštenijim druženjem na svečanom domjenku.

[FGAL id=258422]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: