Sve po propisu i zakonu – nikom ne oprašta!? Prometni redar grada Požege u prvih šest mjeseci utvrdio 465 prometnih prekršaja koji iznose gotovo 162 tisuće kuna

Autor: DK

Uz policijske službenike koji prekršajno sankcioniraju neodgovorne i nesavjesne vozači koji se ne  pridržavaju prometnih propisa i postavljenih znakova i nepropisno se parkiraju na ulicama i parkirališnim mjestima grada Požege gotovo ista ovlaštenja ima i prometni redar. Njega se svakodnevno može vidjeti na ulicama grada Požege kako revno radi, evidentira, bilježi, fotografira i za brisačem vozila ostavlja „čestitku“ koja one nesavjesne olakša za nekoliko stotina kuna.

Dužnost prometnog redara od svibnja 2015. godine obavlja Franjo Krvarić, koji je zaposlenik grada Požege i koji se osposobljavao za obavljanje tih poslova i za to dobio ovlaštenje.

Nije lagan zadatak prometnog redara koji u svom poslu doživljava i određenih neugodnosti od onih koji su uhvaćeni u prekršaju i ne prihvaćaju izrečenu financijsku sankciju.

Princip rada je da prometni redar kad utvrdi prekršaj vozilo fotografira što služi kao dokazni materijal nakon čega se uzimaju podatci o vozilu, nakon čega se ispisuje upozorenje ili obavijest o prekršaju što se ostavlja na vjetrobranskom staklu vozila.

Prema informacijama koje smo dobili iz grada Požege prometni redar Franjo Krvarić je u prvih šest mjeseci ove godine bio doista vrijedan. Utvrdio je 465 prekršaja za koje je ostavio obavijesti na vozila, na njihova vjetrobranska stakla. Gledajući na broj izdanih obavijesti o počinjenju prekršaja radi se o gotovo 162 tisuće kuna koje bi se trebale naći na računu države odnosno grada.

Što se tiče uplaćenih kazni, na računu je evidentirano nešto malo manje od 107 tisuća kuna, a dio iznosa se odnosi na uplate s dospijećem iz prošle godine.

Da se ozbiljno po tom pitanju radi revni prometni redar, odnosno službe grada Požege uputile su 11 pravomoćnih ovrha koje se odnose na one počinitelje prekršaja koji u ostavljenom roku nisu platili dužni iznos za utvrđeni prekršaj tako da će im zbog tog postupka zbog dodatnog postupka izdatak biti veći u odnosu na onaj koji su trebali uplatiti.

Na temelju ispostavljenih prekršajnih naloga u ovoj godini je izjavljeno 10 prigovora o kojima će odlučivati nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi.

Komentiraj: